Sommarstugan (närmast i bild) beskrivs som ett kulturarv på drömläge med förtrollande vyer. Foto: Bukowskis Real Estate

Sommarstugan (närmast i bild) beskrivs som ett kulturarv på drömläge med förtrollande vyer. Foto: Bukowskis Real Estate

BILDEXTRA:

Landets mest svårsålda sommarhus

Kolla in mäklarens bilder

Av
Livia Bergvall

TOREKOV. I mars 2008 lades det k-märkta huset på Sankta Toras väg i Torekov ut på Hemnet för 20 miljoner kronor och sommarstugan blev snabbt omskriven som den dyraste sommarstugan i Sverige. Men flera år senare är den fortfarande inte såld. Nu är den till salu igen med en ny mäklare. Bukowskis Real Estate hoppas nu på att få det svårsålda huset sålt.
– Vi har ett extremt bra kundregister med folk från hela världen som söker unika hem, vi har duktiga mäklare och vi är vana vid att hantera profilobjekt. Vi har lyckats förmedla flertalet av de dyraste hemmen i Torekov under 2015 vi tror därför att vi kommer att lyckas med detta också, berättar Catharina Bernstein, som är vd för Bukowskis Real Estate.
Men profilobjekt som detta kan ta lite tid.
– När det gäller objekt som detta handlar det om att hitta rätt köpare, som letar efter en specifik känsla och det kan ta tid.
I somras plockades annonsen till slut bort från Hemnet efter att man försökt sälja huset i över sju år. Under tiden har det dock kommit bud som säljaren inte accepterat. Redan första sommaren kom det ett bud på 16 miljoner kronor, men ägaren som är en man i 60-årsåldern tackade nej. Kort därefter kom finanskrisen och trots att priset häromåret sänktes med 5 miljoner kronor, till 14,75 miljoner kronor, så är huset fortfarande osålt.
När huset plockades från Hemnet berättade dåvarande mäklare att ägaren bestämt sig för att behålla huset, men nu görs alltså ett nytt försök till försäljning med hjälp av en ny mäklare. Den här gången är priset inte offentligt, utan diskuteras endast med seriösa spekulanter, men antagligen är sommarstugan fortfarande en av landets dyraste.
Vem kan köpa en sommarstuga i den här prisklassen?
– Vi har många utlandskunder som letar efter ett ställe i Sverige. Det här hemmet är ett kulturarv med ett fantastiskt läge och i de här områdena har många en god ekonomi. Det handlar snarare om en extra känsla för att det är rätt objekt än om kronor. Det är också en del familjer som söker en gemensam samlingspunkt i Sverige, gemensamt för köparna är att de ofta har någon anknytning till Skåne och Bjärehalvön.

Se fler bilder genom att klicka på fotoalbumet!

Publicerad 07 November 2015 07:00