Nytt intresse för Hollywood-skylt i Båstad

BÅSTAD. Tre år har gått sedan förslaget om en Hollywood-inspirerad skylt på Hallandsås dök upp. Och intresset lever kvar.

Så sent som i slutet av november inkom en synpunkt och önskan in till Båstads kommun: ”Jag har tänkt många gånger när man blickar ut över vackra Båstad, att det skulle vara snyggt med en stor belyst skylt ”BÅSTAD” på sluttningen bakom brandstationen á la Hollywood”.
Senast idén ?var på tapeten var i november 2013 när då tioåriga Sara Mikaelsdotter från Vejbystrand inkom med förslaget om en tretton meter höga ”Hollywood-bokstäver” som skulle välkomna till Båstad.
– Jag blir jätteglad när det kommer in sådana här idéer från engagerade invånare, säger Birgitta Sjöberg, kommunikationschef i kommunen.
Under hennes ?fem år i tjänsten har idén dykt upp ett par tillfällen. Men omständigheterna gör att ett förverkligande av skylten kan bli problematiskt.
– Med tanke på att det är kostsamt och att kommunen inte äger marken så har det hittills inte varit någon politiker som har nappat på idén.
–  Om man vill komma med förslag till politiken råder jag till att skicka in ett medborgarförslag så kommunfullmäktige kan behandla det. För att kunna göra det måste man vara skriven i kommunen, poängterar kommunikationschefen.
LÄS MER: "Hollywood-skylt en rolig idé"

Vad tycker du?

Borde Båstad ha ?sin egen ”Hollywood-skylt”? Mejla oss din åsikt på redaktion.bastad@lokaltidningen.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Publicerad 20 December 2016 08:00

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag