Välfyllt vårschema med Torekovs föreläsningsförening

Av
Patricia Svensson

BJÄRE. Schemat för Torekovs Föreläsningsförening våren 2017 går av stapeln den 15 januari i Hovs Församlingshem. Föreningens ordförande Bertil Gunnarsson ser fram emot både föreläsningarna och publiken, som inte bara är där för att lyssna.
- Det är även en social verksamhet - många kommer dit en timme innan föreläsningen och sitter kvar en timme efter för att dricka kaffe och prata.

 
Först ut är Göran Johansson från Svedala med föreläsningen ”Vandring i skånsk natur”. Den 15 januari i Hovs Församlingshem kommer han dela med sig av den skånska naturens smultronställen.
 
Den 29 januari spelar och sjunger bjärebon Christer Hjalmarsson skånska låtar av bland andra Edward Persson, Hasse Andersson och Danne Stråhed, i Västra Karups Församlingshem.
 
Söndagen den 12 februari är går föreläsningen under namnet ”Indien”. Claes Henrik Rosell berätta om och visa bilder från sina resor till nationalparker över hela Indien – de djungler som bland annat inspirerade Kipling och hans Djungelboken. Kvällen hålls i Förslövs Församlingshem.
 
Den 26 februari talar Johan Persson i Torekovs Församlingshem under rubriken ”Ryggsäcksresor i Västafrika”. Genom sina resor fick han närkontakt med vardagsliv och livsmiljöer i flera länder.
 
Söndagen den 12 mars, i Hovs Församlingshem, berättar Lars Påhlsson om Martin Luthers steg från födelsestaden till vistelsen i Augustinerklostret, och följer honom till Rom och Wittenberg.
 
Samtliga föreläsningar börjar 18.30.
 
 

Publicerad 03 January 2017 13:15

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag