Han vill skapa en aktivitetsfabrik i byn

Av
Hanna Eklöf

Hallå där!

...Ariel Striim, som vill omvandla den gamla skyltfabriken i Genevad till en ”aktivitetsfabrik”.
Vad är tanken med Aktivitetsfabriken?
– Tanken är att det ska vända sig till alla, med olika typer av aktiviteter, som kampsport, yoga, klättervägg, teater, film- och musikstudios, en scen och ett kulturkafé där man kan hänga utan att det ska vara för dyrt. Det kommer att bli ett kulturellt aktivitetscentrum. Vi är väldigt öppna för galna idéer, det får gärna sticka ut litegrann.
Kommer ni att samarbeta med andra aktörer?
– Vi hoppas kunna samarbeta med olika föreningar och få en nära relation till Laholms och Halmstads kommuner. Vi samarbetar redan med Strandteatern som är där ett par gånger i veckan. Vi vill också ha kontakt med arbetslösa som ska kunna arbetsträna.
Hur ska det finansieras?
– Det är genom mitt företag, Vilja fram, i väldigt nära samarbete med ett Stockholmsföretag som heter Främja, som arbetar med ungdomar som har psykiska problem. Vi har sökt tillstånd för att öppna ett litet LSS-boende bredvid Aktivitetsfabriken.
Vad har du fått för respons hittills?
– Jag har fått väldigt bra respons, bland annat från byalaget i Genevad. Jag tror på de små byarna, som ofta glöms bort. Men jag tror också att folk kommer att komma från Halmstad och Laholm.
Vad driver dig?
– Ungdomar och vuxna fastnar ofta framför sina plattor och smartphones. Det måste finnas ett ställe där det händer något och där det finns bra förebilder, kanske lite som Fryshuset var i början.
– Detta är en ful fabrik med enorma utrymmen, som vi kommer göra till något fint och där det blir attraktivt att hänga. Min filosofi är att kroppen är själens tempel. Aktiverar vi oss inte fysiskt så mår vi inte bra i själen. Det är en stor satsning från min sida. Jag är lite galen, men jag har en känsla av att det kommer att lyckas.

Publicerad 23 February 2017 08:00

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag