Jessica blev Årets vardagshjälte

"De som kommer hit är de verkliga hjältarna"

Av
Hanna Eklöf

LAHOLM. Jessica Wendel öppnar upp sitt hem i Ösarp och skänker kläder och leksaker till dem som behöver. Nu har hon blivit utsedd till Årets vardagshjälte av läsarna i Båstad, Laholm och Halmstad.
– Det är egentligen de som vågar komma hit som är de sanna vardagshjältarna, säger Jessica Wendel när Lokaltidningen överlämnar tårta och diplom.
Men hur känns det?
– Jag blev faktiskt chockad, och stolt. Det får en att vilja göra ännu mer. Det säger ju lite om vad folk tänker om en, men för mig är det en självklarhet att göra detta.
Varför gör du detta?
– Dels för att jag kan och dels för att jag vet hur jobbigt det är att be om hjälp. Jag vet ju själv hur det känns att må så dåligt att man inte vill leva. Särskilt unga personer vill jag försöka hjälpa och samtala med. Det blir som en revansch till livet.
Hon berättar? att en del familjer besöker gården regelbundet och har blivit som en del av familjen.
Du öppnade ditt hem även på julafton. Hur blev firandet?
– Helt fantastiskt. Vi var 38 stycken, tolv av dem var barn. De flesta barnen hade aldrig fått fira jul tidigare. Och de blev alldeles saliga när getabocken Lucas kom in med paketen tillsammans med tomten.
Också sportlovet? kommer att uppmärksammas på ett särskilt sätt på gården, berättar hon.
– Jag har tagit ledigt från jobbet. Det blir korv med bröd, ponnyridning och lek. Det är små grejer, som kan vara stora för andra.

Publicerad 23 February 2017 06:00

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag