Efterlysning:

Har du sett denna unika BMW?

Storstöld mot vinterförvaring kan vara på väg att klaras upp

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

BÅSTAD. Den här unika BMW 635 CSI Alpina B9 3,5 av årsmodell 1981 var en av de bilar som stals vid inbrottet mot en vinterförvaring på Faritslövsvägen i Båstads kommun.
Lokaltidningen har i helgen talat med ägaren som berättade att hans bil var bland de stulna. Bilen är mycket välvårdad och betingar ett högt pris i samlarkretsar. Har någon sett en sådan här bil ute på vägarna, eller exempelvis på ett bilsläp ombeds man ta kontakt med polisen på telefon 11414.
Det var i torsdags som det stora inbrottet ägde rum mot en lada. Här har varit vinterförvaring av motorfordon och tjuvarna måste ha arbetat i många timmar.
Två personer har under helgen gripits misstänkta för stöld alternativt häleri och två personer har fått sina ägodelar tillbaka.
Dels var det en uppmärksam polispatrull som fick se en båtaffär göras upp, inte långt från brottsplatsen. En person sålde en båtmotor och när polisen kontrollerade motorn visade det sig att den kom från stölden.
– En person greps för stöld alternativt häleri, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson som är pressinformatör för polisen i nordvästra Skåne.
Under helgen såg en polispatrull i Örkelljunga ett parkerat släp som de kontrollerade. Den visade sig vara stulen i Torekov och på den stod en Porsche som också stals vid inbrottet. Även vid det ärendet greps en person misstänkt för stöld alternativt häleri.

Publicerad 20 March 2017 15:12

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag