Vill se fartkameror i centrum

"Kanske tar trafikanterna det mer på allvar om det finns kameror"

BÅSTAD. Många kör för fort och en komplex trafiksituation gör att säkerheten sätts på spel. Det menar Båstadbon Christer Guander som anser att trafiksäkerhetskameror skulle vara på sin plats i Båstad.

– Hastigheterna längs Köpmansgatan och vidare mot Italienska vägen hålls inte. Särskilt inte på kvällarna, säger Christer Guander.
Nyligen var han med om en trafikincident där det kunde ha slutat riktigt illa. Han menar att trafiksituationen i Båstad är komplex och att det därför är särskilt viktigt att hastigheten hålls genom byn.
– När man kör genom Båstad är det trångt, många rör sig kring Ica och Systembolaget – både fotgängare och cyklister korsar gatan och är en utsatt grupp, säger han.
Därför skulle han ?gärna se fartkameror längs sträckan Hallandsvägen-Köpmansgatan.
– Problemet går nog inte att bygga bort genom att bredda vägen, men fartkameror skulle eventuellt kunna öka trafiksäkerheten i Båstad, säger han.
Längs sträckan finns i nuläget 30-skyltar som gäller dagtid samt skyltar som indikerar om trafikanter överträder hastighetsbegränsningen. Men Christer Guander menar att trafiksäkerhetskameror har en viktig funktion att fylla.
– Kanske tar trafikanterna det mer på allvar om det finns kameror och det hade visat att Trafikverket finns på plats även i Båstad, säger han.
I annat fall? menar han att det är lättare att tänja på gränsen vid hastighetsbegränsningar.
– På kvällen när det är lite folk i omlopp är det inte ovanligt att folk kör för fort. Men det skapar otrygghet i trafiken och olyckorna kan lätt vara framme. Det rör sig många äldre nere i centrum, men vissa vågar inte riktigt gå runt hur som helst för att det är stökigt i trafiken, säger Christer Guander och fortsätter;
– Om det finns någon trafikansvarig på kommunen som hade kunnat verka som informatör och inspiratör, samt om kameror kom på plats tror jag att trafiksituationen skulle kunna bli bättre.
LÄS OCKSÅ:
Trafikverket: "Komplicerat att sätta upp fartkameror på sträckan"

VAD TYCKER DU?

Hur tycker du att trafiksituationen är i Båstad? Upplever du att hastighetsbegränsningarna inte efterföljs? Kan fartkameror vara ett bra alternativ i Båstad?

Lämna din kommentar i kommentarsfältet under artikeln eller skicka din åsikt till oss på:
redaktion.bastad@lokaltidningen.se

Publicerad 05 June 2017 10:00

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag