Laholmsfesten gör premiär i sommar

- kan bli ett återkommande evenemang

LAHOLM. I år gör Laholmsfesten premiär med ett tiotal artister och med underhållning ledd av Laila Adèle och Lasse Kronér. Och kanske blir det en uppföljning.

Den 26 augusti blir det fest på Stortorget där ett tiotal artister kommer att framträda. Mariette, Ace Wilder, The Boppers, Idol-Rebecka, Lasse Berghagen och Magnus Karlsson är några av dem. 
Anledningen är att Laholms sparbank firar 160 år. Och i planeringen har man kikat lite på Diggiloo.
– Vi kände att vi ville göra något för invånarna. Vi har försökt att skapa en fest som ska passa alla åldrar och ha en bredd, säger Christel Alm, på Laholms sparbank.
Senast det? arrangerades något liknande i Laholm var Maxifesten, som lockade någonstans mellan 8 000 och 10 000 besökare. En publiksiffra man gärna vill nå med Laholmsfesten.
”Ville göra något för invånarna”
– Vi tror och hoppas så klart på att det ska komma mycket folk. Det kommer att bli en riktig fest på Stortorget, säger Christel Alm.
Och man har? redan tankar om framtiden. Kanske kommer Laholmsfesten att återkomma.
– Vi har en liten förhoppning om att det här kanske ska kunna bli ett återkommande inslag i Laholm. Kanske kan vi slå oss samman med fler från näringslivet för att göra en uppföljare för kommuninvånarna.

Publicerad 15 June 2017 10:45

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag