L vill se utomhusisbana i kommunen

BSTAD. Liberalerna vill ha en utomhusisbana i kommunen. Bristen på konstis anser partiet är negativt för folkhälsan och försämrar fritidsutbudet för barn och unga.

I en motion lyfter partiet att många vuxna i kommunen har haft möjligheten som barn att få åka skridskor på naturisar på Bjäre när kylan kom. Men med ett förändrat klimat med mildare vintrar får barn och unga inte samma möjlighet, konstaterar man i motionen. Detta är negativt för folkhälsan och fritidsutbudet minskar för barn och unga, pekar Liberalerna på. Vidare lyfter man andra kommuners exempel där man har anlagt utomhusisbanor, som ofta är öppna under december-februari.

Med motionen föreslår partiet kommunen att utreda möjligheter och förutsättningar för en konstfrusen utomhusisbana i Båstads kommun, med hänsyn till investeringskostnad och driftskostnad samt även undersöka möjliga samarbeten med föreningsliv och/eller näringsliv. Vidare att titta närmare på om en möjlig placering i kommunen med nära anslutning till kollektivtrafik.

Publicerad 11 September 2017 16:15

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag