Oklart vad som händer med bankhuset i Förslöv

- Uttagsautomater blir kvar

FÖRSLÖV. Tre månader efter Swedbanks stängning av kontoret i Förslöv är det oklart vad som kommer att ske i fastigheten i centrala byn.

Fastigheten där Swedbank fram till och med den 30 juni hade kontor i håller på att tömmas. En del inventarier har skänkts till en lokal loppisverksamhet, berättar Niclas Rimsby, kontorschef på Swedbank Ängelholm.

– Nästa steg är att återställa lokalerna, säger han.

Enligt fastighetsägaren Acrinova, har banken ett hyresavtal på tre år.

– Hur hyresavtalet ser ut exakt ser ut är mellan oss och fastighetsägaren. Men vi kommer att vara behjälpliga att hitta nya hyresgäster, säger Niclas Rimsby.

Ser ni att det är någon särskild typ av verksamhet som lämpar sig för lokalen?

– Vi kommer att ha en diskussion tillsammans med fastighetsägaren om att hitta en bra hyresgäst som lämpar sig för en lokal med så bra läge mitt i byn, säger Markus Arvidsson, kontorschef på Swedbank Båstad.

Fastighetsägaren har inga konkreta planer för bankhuset i dagsläget.

– Det är inte prioriterat från vår sida just nu att hitta en ny verksamhet. Men det är så klart tråkigt om lokalen mitt i byn står tom. Det hade varit önskvärt att hitta hyresgäster som passar orten och ger någon form av samhällsnytta, säger Per Lewin, fastighetschef på Acrinova.

Vilken verksamhet som kommer att fylla lokalerna och när ett verksamhetsskifte kan bli aktuellt är alltså ännu oklart. Men troligen kommer bankomaten att finnas kvar.

– Det är vår ambition att ha den kvar i fastigheten. Skulle det inte vara möjligt får vi hitta ett annat bra läge i Förslöv för en uttagsautomat, säger Niclas Rimsby.

Publicerad 12 September 2017 11:00

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag