Comhem går ihop med Tele2

"Nya Tele2" ska ledas av Comhems vd Anders Nilsson

SVERIGE. Mobiloperatören Tele2 bildar nytt bolag med bredbands och tv-bolaget Comhem. Nu ska företaget bli marknadsledande.

Av
Andreas Holm

– Nya Tele2 kommer att vara den näst största leverantören av mobiltelefoni och fast bredband i Sverige och en marknadsledare inom digital-tv med förmåga att erbjuda kraftfulla kundlösningar samt dra fördel av ökad konsumtion av fast och mobil data, vilken drivs av en accelererad efterfrågan på video. Detta kommer inte enbart att leda till förbättrad kundnöjdhet och lojalitet utan även positionera bolaget för en förbättrad tillväxt genom att den latenta efterfrågan på ett komplett utbud av digitala tjänster och högkvalitativ uppkoppling, oavsett var och när kunden behöver det, skriver bolagen tillsammans i ett pressmeddelande.

Comhem som förra året hade ett infekterat bråk med Discovery om tv-utbudet ska nu integreras med mobiljätten Tele2. Vd blir Comhems nuvarande verkställande direktör Anders Nilsson. Tele2:s Allison Kirkby fortsätter som Tele2:s vd fram till fusionens genomförande.

– Jag känner mig ödmjuk inför ansvaret och oerhört exalterad över att få möjligheten att leda Nya Tele2 som koncernchef. Det Kombinerade Bolaget kommer att vara väldigt väl positionerat för att möta våra aktieägares, kunders och anställdas förväntningar i framtiden, säger Anders Nilsson.

– När jag började min ledande roll på Tele2 hade jag tre övergripande mål: att skapa avkastning genom disciplinerad kapitalallokering; att låta koncernen fokusera på de marknader där vi visste att vi kunde vinna. Med dagens offentliggörande har alla dessa mål uppnåtts och jag är otroligt stolt över Tele2-teamet och allt som vi har åstadkommit under de senaste fyra åren, kommenterar Allison Kirkby i pressmeddelandet.

Totalt har företaget över 17 000 kunder (räknat på siffror den 30 september 2017) och en total nettoomsättning på 31,8 miljoner svenska kronor mellan 1 oktober 2016 till 30 september i fjor.

Publicerad 10 January 2018 13:23