Halt på vägarna i Skåne – flera olyckor har inträffat

Buss med passagerare körde ner i diket på E22

SKÅNE. Nattens snöoväder ställer till det för trafikanter. Under natten och morgonen har flera olyckor inträffat på de skånska vägarna. Enligt Trafikverket och polisen är det risk för halka i hela länet.

– Det är väldigt halt på vägarna. Man ska alltid vara försiktig i trafiken, men en dag som denna ska du vara extra försiktig, säger Kim Hild, informatör vid polisens regionledningscentral.

Totalt 24 trafikolyckor har inrapporterats under natten och tisdagsmorgonen, fram till 10-tiden. En rejäl ökning från gårdagens fem olyckor som inträffade under samma tidsperiod. Enligt polisen har många singelolyckor inträffat där fordon körts av vägen på grund av det hala väglaget.

Redan vid 1-tiden larmades polis och räddningstjänst till Bergarondellen i Helsingborg efter att en personbil sladdat in i mitträcket. En man i 30-årsåldern fick lindriga skador och fördes med ambulans till sjukhus.

Vid 1.30-tiden körde en lastbilsförare av vägen och ner i diket på E22 i höjd med Eslöv. Vid 4-tiden kördes ytterligare en lastbil av vägen på E4 mellan Nyvång och Kropp. Det är oklart om något skadats.

Vid 6-tider inträffade en olycka med en buss söder om Hurva.

– Det fanns passagerare ombord, men ingen ska ha kommit till skada. Bussen ska bärgas från platsen, säger Kim Hild.

Olyckan orsakar störningar på E22 vid trafikplats Hurva och Roslöv i riktning mot Trelleborg och Trafikverket räknar med att arbetet pågår fram till 10-tiden.

Vid 07.18 körde en personbil av vägen och ner i diket på grund av det hala väglaget. Olyckan inträffade på väg 104 nära Sjöbo, mellan trafikplats Hjälmaröd i riktning mot Övedskloster.

På Hallandsås har en lastbil mellan Hallandsås och Östra Karup på E6 fått haveri och måste bärgas. Ett arbete som enligt Trafikverket beräknas var klart vid 11-tiden. Trafiken leds om via gamla E6:an.

På en rad trafikerade vägar är det långa köer efter olyckorna och det orsakar störningar i trafiken under morgonrusningen.

– Om du ger dig ut på vägarna så stressa inte, uppmanar Kim Hild.

Trafikverket varnar även för att det kan förekomma förseningar i tågtrafiken på grund av rådande väder.

Enligt Skånetrafiken är det är stopp i tågtrafiken genom Tågarp. Orsaken är hinder på spåret. Tågen kör på annan bana och stannar inte på Gantofta, Vallåkra, Tågarp, Billeberga, Teckomatorp, Marieholm och Eslöv station. 8 pendelbussar ersätter mellan Helsingborg - Lund i båda riktningar.

Publicerad 16 January 2018 00:00

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag