Erikshjälpen lanserar unik e-tjänst

Startar secondhand online

SVERIGE. I dag lanserar Erikshjälpen, som första ideella organisation, en online-butik för begagnade prylar. På secondhand.se kan man nu hitta tusentals varor som det bara finns ett enda exemplar av.

– Vi vet att det finns ett enormt intresse för att handla second hand och att allt fler konsumenter vill minska sin klimatpåverkan. Samtidigt vill också många handla via sin mobiltelefon eller surfplatta. Genom secondhand.se vill vi göra det enkelt att handla hållbart, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand i ett pressmeddelande.

På secondhand.se kommer medvetna konsumenter kunna shoppa allt från vintagekläder till samlarporslin och gamla vinylskivor.

Förutom att bidra till en bättre miljö bidrar man genom köp på sajten även till sociala humanitära insatser, skriver organisationen.

– Alla har inte möjlighet att besöka våra 63 fysiska butiker och det känns oerhört kul att kunna erbjuda fler att genom sin konsumtion göra gott, dels genom att ge varor en längre livstid och bidra positivt till vår planet, dels genom att bidra till att barn som lever i utsatthet får ett bättre liv, säger Tomas Bjöersdorff.

Under våren och sommaren kommer flera kända profiler att öppna så kallade shop-in-shops på webbsidan och sälja saker de använt och älskat men inte längre behöver. Musikjournalisten Fredrik Strage har skänkt en del av sin skivsamling. Bloggaren och författaren Flora Wiström, samt stilexperten Filip Strömbäck, har skänkt guldkorn från sin garderob.

– Vi är tacksamma för förtroendet som gör att människor vill skänka till oss. Eftersom nya, skänkta varor fylls på i e-handeln varje vardag blir det en online-butik i ständig förändring. Precis som i våra fysiska butiker är målet att man ska kunna hitta nya spännande varor och göra nya fynd vid varje besök, säger Tomas Bjöersdorff.

Visste du...

...att du genom att köpa en tröja second hand sparar upp till 97 procent av den energi som skulle behövts för att tillverka en ny.

Publicerad 02 May 2018 10:34