Här är äldreboendet som satsar på barkvällar

"Det är livskvalitet att kunna få sig ett glas vin"

BÅSTAD.

Grillkvällar och nu även barkvällar. Det har blivit verklighet på Skogslidens äldreboende i Båstad där man i förra veckan invigde en bar.

Att få ett glas vin under grillkvällen eller någon annan av dagarna när baren har öppet är nu möjligt för Skogslidens äldre. I fredags förra veckan invigdes Skogsbaren – boendets bar som kommer att hålla öppet då och då.

Enligt Mikael Larsen, kökschef och initiativtagare till baren, kommer den att vara tillgänglig några gånger i månaden. Dels inne på boendet, men även utomhus när det exempelvis anordnas grillafton.

– Det är livskvalitet att kunna få sig ett glas vin till grillningen. Vi försöker ordna det för de äldre som vi själva vill ha det när vi blir gamla, säger han.

Även om alkoholservering på äldreboende är tillåtet idag är det fortfarande en känslig fråga, enligt kökschefen.

– Det finns några fler boenden i landet som har en bar. Men det är inte alla som tycker om tanken på det. Hos oss handlar det inte om att vi ska ha öppet dagligen, utan baren ska vara tillgänlig under särskilda tillfällen.

Och det finns planer på att utveckla konceptet.

– Vi kanske tar in en sommelier vid något tillfälle och anordnar vinprovning. Här i Båstad finns det många äldre med internationell bakgrund och som har vana av att resa. Så det kunde vara roligt att plocka in lite viner från olika länder, säger Mikael Larsen och fortsätter;

– De äldre uppskattar verkligen baren som ett nytt tillskott av boendet. Det blir ytterligare en dimension.

Publicerad 11 May 2018 00:00