Nu ska frågan om ett tiggeriförbud i Båstads kommun utredas.

Nu ska frågan om ett tiggeriförbud i Båstads kommun utredas. Genrebild: Mostphotos

Tiggeriförbud i Båstad ska utredas

"Viktigt att se hur man kan arbeta med den här problematiken"

BÅSTAD.

I veckan blev det klart att Vellinge kommun får införa ett lokalt tiggeriförbud. Nu ska frågan om ett förbud utredas i Båstad.

Tidigare i veckan fick Vellinge kommun klartecken på att få införa ett lokalt förbud mot tiggeri. Nu har frågan väckts i Båstads kommun i samband med kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde, där Moderaterna lyfte frågan om just ett lokalt tiggeriförbud.

Johan Olsson Swanstein (M) vill få frågan om ett förbud utredd – vad ett eventuellt förbud skulle innebära och hur det skulle kunna se ut.

– Nummer ett är så klart att komma åt roten till det som är problemet. Framförallt om det i vissa fall förekommer indikationer på att det är organiserat och så vidare. Det är viktigt att se hur man kan arbeta med den här problematiken på olika sätt, säger Johan Olsson Swanstein, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Även Bo Wendt (BP) är positiv till att frågan diskuteras.

– Jag hade också tänkt väcka ärendet. Jag menar att de här människorna som tigger i Båstad utger ingen större störning i dag, men det är med vemod man ser att de sitter hela dagen i kylan. Det är inte människovärdigt. Jag ser också människohandeln bakom, säger han till tidningen.

Arbetsutskottet slog fast att ärendet nu ska utredas.

Publicerad 20 December 2018 10:30