En förälder larmar om återkommande bråk på Parkskolan.

En förälder larmar om återkommande bråk på Parkskolan. Foto: Klaus Eppele - stock.adobe.com

Larm om stora skolbråk, otrygga elever och panikattacker

Kommunen lägger locket på

LAHOLM.

En förälder har flera gånger larmat om situationen på Parkskolan. I ett brev skriver föräldern om nya bråk där stolar slängts, en elev har fått en tallrik mat över sig och en lärare ska ha fått utstå våld. Förälderns barn upplever skolmiljön så allvarlig att hen drabbats av panikattacker.

Av
Felix Alnemark

– Jag hänvisar alla frågor till utbildningschefen Richard Mortenlind, säger rektorn Petra Philipsson.

Brevet inkom till kommunen 14 mars. Där berättas om ett bråk i sexornas matsal i Lagaholmsskolan lokaler, då elever slängt stolar och skrikit.

Det sista barnet säger innan den somnar är "jag orkar inte mer",

Ett annat bråk samma vecka ska bero på att elever hänger ut varandra på sociala medier och smutskastar varandra. En resurslärare ska försökt ingripa och utsatts för våldsamheter.

Dagen därpå beskrivs nästa bråk då en elev ska ha fått en tallrik med mat kastad på sig.

Föräldern menar att barnen lever farligt i skolmiljön.

– Den är otrygg och leder till att man får panikattacker, så stora attacker att man inte orkar gå hem. Benen bär inte, illamående, yrsel, känselbortfall, kallsvettningar, hjärtklappning. skriver föräldern.

För en tid sedan låg barnet i sängen. Hen äter inte, mår dåligt och får panikattacker.

– Det sista barnet säger innan den somnar är "jag orkar inte mer", beskriver föräldern som nu menar att läget är lika allvarligt igen.

Richard Mortenlind har getts möjlighet att kommentera men har inte återkommit trots ett flertal försök.

– Jag har pratat med Richard Mortenlind och rektorn och de jobbar för att det ska bli lugnare. Exakt hur de kommer jobba är upp till verksamheten, säger Maria Bronelius (C), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Hon säger att det varit problem på Parkskolan under ett och ett halv år. Efter en lugnare tid har bråken blossat upp på nytt.

– Vi får statliga medel som ska riktas för att få en likvärdig skola. Första året bestod en stor del av pengarna till Parkskolan så att de har råd att anställa fler vuxna, säger Maria Bronelius.

Vet du mer? Hör av dig till Lokaltidningens reporter på felix.alnemark@lokaltidningen.se

Publicerad 21 March 2019 09:23