En mordutredning inleddes den 20 februari sedan en man hittats död i en villa i Hishult.

En mordutredning inleddes den 20 februari sedan en man hittats död i en villa i Hishult. Scanpix Denmark

Mordutredning på sparlåga: Svar om äldre man kan ta månader

"Vi har gjort de utredningsåtgärder vi behöver göra och hört alla personer vi behöver höra"

HISHULT.

Polisutredningen om det misstänka mordet på en äldre man i en villa i Hishult går på sparlåga. Nu inväntar polisen den slutgiltiga obduktionsrapporten.

Av
Felix Alnemark

Den 20 februari inleddes en mordutredning sedan en äldre man hittats död i sin bostad. Efter hand har mordmisstankarna försvagats.

Vi har inte lagt ner utredningen.

– Vi har inte lagt ner utredningen. Vi har gjort de utredningsåtgärder vi behöver göra och hört alla personer vi behöver höra, säger Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på grova brott i Halmstad.

Den preliminära obduktionsrapporten visade inga tecken på att mannen utsatts för våld.

– Nu inväntar vi den slutgiltiga obduktionsrapporten innan vi tar beslut i frågan. Men det kan ta ett par månader. De har mycket att göra och gör en prioritering, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Inledningsvis gick polisen ut med att mannen hade skador som inte kunde förklaras. Senare ändrats uppgiften till att mannen inte ha synliga skador men att omständigheter på platsen gjorde att polisen inte kunde utesluta mord.

– Det var vissa saker på platsen som gjorde att vi inte kunde utesluta brott. Sen har vi fått förklaringar till de omständigheterna som jag inte vill gå in på konkret, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Kan du säga någonting om vad du menar med omständigheter på platsen?

– Spår på platsen. Fysiska? Ja, det kan man väl säga, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Publicerad 25 March 2019 12:09