Polisen fick kalla på förstärkning när 57-åringen skulle gripas.

Polisen fick kalla på förstärkning när 57-åringen skulle gripas. Foto: bildfokusse - stock.adobe.com

Pappa spottade på polis och hotade visa könsorganet

Loskan en hämnd för husrannsakan när sonen misstänktes för brott

LAHOLM.

Polisen gjorde en husrannsakan i centrala Laholm då en ung man misstänktes för brott. Plötsligt dök sonens 57-årige pappa upp. Fadern blev arg och hotade att visa sitt kön. När polisen var på väg därifrån öppnade han dörren och spottade på polisen. Nu har mannen dömts för förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Av
Felix Alnemark

Det var i juni 2017 som polisen genomförde en husrannsakan i ett annat ärende i centrala Laholm. Sonen i familjen skulle också hämtas in på förhör.

Två polisen befann sig till en början i bostaden då den 57-årige pappan kom hem. Han var mycket upprörd över att poliserna befann sig i hans hem. Det fick honom bland annat berätta att han ville visa sitt kön för polisen.

I samband med att polisen skulle ta med sig sonen ringde de på förstärkning för att också ta med sig fadern efter uppgifter som framkommit på platsen.

När en manlig polis gick ut ur huset öppnade 57-åringen dörren och spottade polisen. Saliven träffade på hans skuldra. När polisen senare skulle omhänderta 57-åringen satte hans sig i våldsamt motvärn.

Enligt polisen blev det "full kalabalik" och upp till fyra polisen fick hjälpas åt. Mannens kroppsbyggnad gjorde enligt polisen att det tog upp till flera minuter innan de fick kontroll över situationen.

Nu har mannen dömts till 60 dagsböter på 50 kronor för förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Publicerad 23 April 2019 09:16