En 35-årig sydhallänning har dömts för rattfylleri efter att ha kört narkotikapåverkad i Lilla Tjärby i början av mars i år. Bilden är tagen i annat sammanhang.

En 35-årig sydhallänning har dömts för rattfylleri efter att ha kört narkotikapåverkad i Lilla Tjärby i början av mars i år. Bilden är tagen i annat sammanhang. Arkivfoto

35-årig sydhallänning körde drograttfull i Lilla Tjärby

Dagsböter för rattfylleri och ringa narkotikabrott

LILLA TJÄRBY. När 35-åringen åkte fast i en poliskontroll i Lilla Tjärby var han narkotikapåverkad. Genom ett strafföreläggande i Halmstads tingsrätt har mannen erkänt sig skyldig till rattfylleri och ringa narkotikabrott och straffas med dagsböter.

Av
Rickard Gustafsson

Det var i början av mars i år som 35-åringen blev stoppad av polis när han körde på Fridhemsvägen i Lilla Tjärby. Patrullen fattade misstanke om att mannen var narkotikapåverkad och han medtogs för provtagning.

Samtidigt visade en husrannsakan av bilen att 35-åringen hade nio tabletter av det narkotikaklassade preparatet alprazolam. Efter beslut om husrannsakan av mannens bostad hittade polisen ytterligare 28 tabletter av samma preparat.

Analysen av provsvaret visade också att mannen hade samma substans i blodet och därför döms han nu till 75 dagsböter vid Halmstads tingsrätt för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Publicerad 10 May 2019 00:00