Foto: Pressbild/Polismyndigheten

100 fordonsägare bötfällda i poliskontroller

550 fordon kontrollerades under polisens trafiksäkerhetsvecka

LAHOLM. Hela förra veckan pågick polisens nationella satsning mot brott i trafiken. 550 fordon kontrollerades i Laholms och Halmstads kommun och det resulterade i flera rattfyllor och indragna körkort.

Av
Rickard Gustafsson

Det kostar på att köra olagligt i trafiken vilket visar sig i den slutrapport som polisen i södra Halland levererat efter förra veckan trafiksäkerhetsvecka.

Polisen har dykt upp lite varstans och gjort oannonserade kontroller och många är de bilister som fastnat i lagens nät.

– 550 fordon har kontrollerats under veckan och det har skrivits ut 100 stycken ordningsböter, säger Jan Jönsson på Laholmspolisen.

Merparten av ordningsböterna är fortkörningar men polisen har också påträffat förare som varit påverkade av alkohol och narkotika. Sex personer väntar åtal för rattfylleri i nära framtid varav två för att ha varit berusade på alkohol och sex på grund av narkotikabruk.

Vid inte mindre än nio av polisens kontroller innebar det att föraren förlorade körkortet på plats och därutöver kommer tre personer åtalas för olovlig körning.

I lördags eftermiddag och kväll kontrollerade polisen 40-sträckan, på riksväg 24, genom Våxtorps samhälle. Inte mindre än tolv bilförare togs efter att ha tryckt för hårt på gasen och tre av dem körde så snabbt att de förlorade körkortet.

550 fordon har kontrollerats och det resulterade i 100 böter. Vad är din reaktion på det?

– Att det behövs kontroller, säger Jan Jönsson på Laholmspolisen.

Publicerad 13 May 2019 12:01