Lägre bemanning under sommarmånaderna gör att det kan ta längre tid än normalt att få sina recept förnyade. Region Halland uppmanar därför patienterna att omgående förnya recept som går ut under sommaren.

Lägre bemanning under sommarmånaderna gör att det kan ta längre tid än normalt att få sina recept förnyade. Region Halland uppmanar därför patienterna att omgående förnya recept som går ut under sommaren. Foto: Adobe Stock

Uppmaning: Förnya dina recept innan sommaren

Region Halland flaggar för längre väntetider för medicin under semestern

HALLAND. Region Halland gick under tisdagen ut med information om att det gäller att passa på att förnya sina recept för att inte riskera stå utan medicin under sommaren. Orsaken är minskad bemanning under sommarmånaderna.

Av
Rickard Gustafsson

Region Halland uppmanar nu alla som har recept på medicin, preventivmedel eller hjälpmedel som går ut under sommaren att passa på att förnya dem.

Under sommarmånaderna går verksamheten på färre folk och ordinarie personal har periodvis semester vilket betyder att det tar längre tid att få sina recept förnyade.

Så snart som möjligt, men senast den 17 juni, behöver receptförnyelserna komma in för att vården ska hinna med.

– Det är bra för både patienter och vårdpersonal om rutinärenden som att förnya recept görs innan semestrarna börjar, säger Ann-Sofi Isaksson, verksamhetschef för avdelningen Kvalitet inom hälso- och sjukvård i ett pressmeddelande.

Vill du förnya ditt recept kan det göras på den mottagning som skrivit ut det eller så kan man göra det själv genom att logga in på 1177.se/Halland. På sajten kan man också kontrollera hur många uttag som finns kvar på receptet.

Har man inte tillgång till dator eller internet går det också bra att ringa sin mottagning för att få det förnyat.

Publicerad 15 May 2019 00:00