Våxtorps BoIS har gjort en bra säsong. Tränaren Niklas Rönningborn frontar träningsgruppen.

Våxtorps BoIS har gjort en bra säsong. Tränaren Niklas Rönningborn frontar träningsgruppen. Foto: Johan W Jönsson

Bra säsong för Våxtorps BoIS

Damerna klarade sig kvar i ettan

VÅXTORP.

Våxtorps BoIS har haft en bra säsong i bordtennishagarna. Herrarna slutade tvåa i division 3 och damerna klarade kontraktet i division 1. Dessutom vann B-laget division 5 södra. – Vi har gjort en bra säsong. Damerna klarade sig kvar och det var nog bra att vi inte gick upp i division 2 med herrarna, säger Våxtorps BoIS starke man Jan-Erik Eriksson.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Damerna åkte ur Superettan ifjol. Med ett helt nytt och ungt lag till den här säsongen var målet att stanna kvar, och det lyckades man med. Det blev tio poäng på 14 matcher och en femteplats.

– Vi slog de rätta lagen. Sedan hade vi lite otur mot Bergkvara som blev fyra. Vi ledde klart i första mötet och även i andra mötet blev det knapp förlust. Men femma eller fyra spelar ju ingen större roll, säger Eriksson.

– Det var som jag trodde. Att vi behövde ett lärlingsår. Kitty (Korda) höll klassen och hade en bra matchkvot (27-10).

– Tone (Todok) hade ungefär lika många vinster som förluster medan Lisa (Johansson) och Tindra (Holstad) hade det tufft. Men alla har utvecklats bra under säsongen.

Nu tappar VBoIS Todok och Holstad. Todok behöver satsa på skolan hemma i Norge och Holstad stannar och spelar i Eslöv där hon redan går i skola och tränar.

– Vi sonderar terrängen. Vi har några som är intresserade. Men de måste passa in. Vi har haft otroligt bra sammanhållning under den här säsongen, säger Eriksson.

Herrarnas A-lag slutade tvåa i sin division 3-serie. Det kunde blivit en förstaplats men förlust i seriefinalen mot Halmstads BTK D1 i det avslutande sammandraget gjorde att det blev en andraplats.

– Det var nog lika bra. Vi hade en väldig tur som fick in Jimmy Thai som en fullvärdig ersättare till Kevin Nilsson. Nu kommer Kevin hem från sin långresa men Jimmy kan troligtvis inte vara med lika mycket kommande säsong.

Niklas Rönningborn har gjort sin andra säsong som tränare i Våxtorps BoIS. Han har även varit ankare i herrlaget. Med sin elitbakgrund var han förstås seriens bäste med en förkrossande kvot på 37-3.

– Som det ser ut nu fortsätter Niklas som tränaren även kommande säsong, säger Eriksson.

Som grädde på moset vann division 5-laget sin serie och spelar i fyran kommande säsong.

– Vi vann rätt lätt där. Spelarna som inte var med i A-laget spelade där. Johnny (Eriksson), Manno (Andersson) och Jonas (Karlsson) håller bra i fyran och ska lira där och kan stötta i trean om det behövs.

– Vi behöver få in ytterligare någon spelare till A-laget. Det är en kille som är intressant för oss men han är inte hemma just nu. Det brukar vara ganska stor omsättning i spelartrupperna nu ända fram i juni, säger Eriksson.

Våxtorp har även deltagit på lag-SM för ungdomar i Halmstad. I stenhård konkurrens blev Lisa Johansson och Kitty Korda femma i 18-årsklassen och Tone Soleröd, Tindra Holstad och Lovisa Löwgren sexa i 16-årsklassen.

– Lisa och Kitty hade chans att bli trea i sin klass men knapp förlust i en dubbel gjorde att det blev en femteplats. Båda lagen gjorde det bra. Det är väldigt tufft motstånd mot Sverigeeliten, säger Eriksson.

Publicerad 19 May 2019 00:00