Gärningsmännen som tog sig in i villan i Våxtorpstrakten fick jackpot när de öppnade kassaskåpet och fann dyrbara guldsmycken. Bilden är tagen i annat sammanhang.

Gärningsmännen som tog sin i villan i Våxtorpstrakten fick jackpot när de öppnade kassaskåpet och fann dyrbara guldsmycken. Bilden är tagen i annat sammanhang. Foto: Adobe Stock

Dyrbara guldsmycken stals vid villainbrott

Gott om tid för tjuvarna då ägaren var bortrest

VÅXTORP. Guldsmycken till ett stort värde har stulits vid ett villainbrott i Våxtorpstrakten. Tjuvarna har tömt ett kassaskåp och även tagit sig i ett låst vapenskåp. Gärningsmännen har haft all tid i världen vid inbrottet då villaägaren var på resande fot.

Av
Rickard Gustafsson

Den misstänkta brottstiden för villainbrottet i Våxtorp sträcker sig nästan en hel månad. Den 20 april gav sig villaägaren iväg på resa och återkom först den 17 maj.

Till en början verkar villaägaren inte ha förstått att tjuvar varit inne i huset då det inte fanns brytmärken någonstans. Hur intrånget skett är fortfarande ett mysterium för polisen.

Klart är i alla fall tjuvar haft gott om tid att söka igenom villan på värdesaker. Väl inne i huset har de lyckats finna nycklar både till kassaskåp och vapenskåp.

I vapenskåpet blev det ingen större succé eftersom skåpet var tomt. Desto nöjdare blev säkert tjuvarna när de öppnade kassaskåpet.

– Där låg guldsmycken till ett större värde, men jag har inga uppgifter på värdet, säger Jan Jönsson vid Laholmspolisen.

Utöver guldsmycken kom gärningsmännen också över en myntsamling. Även där saknas uppgifter om värdet.

Enligt Laholmspolisen finns det inga direkta ledtrådar att utreda och inte heller några vittnen till inbrottet.

– Vi har bara hört målsägaren i samband med anmälan. Vi behöver höra denne igen, säger Jenny Jerrhage, förundersökningsledare vid Laholmspolisen.

Publicerad 20 May 2019 11:33