Tekniker från Laholmspolisen har varit på plats på Strandängshälsan för att ta prover på den rödfärgade substans som smetats på fastigheten.

Tekniker från Laholmspolisen har varit på plats på Strandängshälsan för att ta prover på den rödfärgade substans som smetats på fastigheten. Foto: Adobe Stock

Misstänkt blod smetat på fasad till vårdcentral

Polisen har skickat prover på analys

SKUMMESLÖVSSTRAND. Vårdcentralen Strandängshälsan i Skummeslövsstrand har vid två tillfällen under den gångna helgen utsatts för skadegörelse. Enligt anmälan kan det vara blod som smetats på fastigheten.

Av
Rickard Gustafsson

Vid inte mindre än två tillfällen har någon under den gångna helgen kletat och smetat rödfärgat medel på den nya fastighet som Strandängshälsan håller till i Allarp.

Den första incidenten skedde natten mellan lördag och söndag och den andra under natten till måndag.

Vid minst ett av tillfällena misstänker ägarna att det kan vara blod som smetats på dörrar, balkong och balkongräcke. En teknisk undersökning genomfördes under måndagen och prov har skickats för laboratorieanalys för att få svar om det är blod eller inte.

– Det kommer att gå ganska snabbt att få svar, inom en vecka, säger Jenny Jerrhage, förundersökningsledare på Laholmspolisen som i nuläget rubricerar händelsen som skadegörelse.

Enligt Jerrhage finns det ingen tidigare känd hotbild mot företaget och i nuläget finns heller inga misstänkta gärningspersoner.

Publicerad 20 May 2019 16:18