En staketbrand nära en flerbostadsfastighet på Stationsgatan i Laholm förbryllar polisen. I nuläget vet man inte hur branden vare sig startade eller slocknade. Händelsen utreds som mordbrand.

En staketbrand nära en flerbostadsfastighet på Stationsgatan i Laholm förbryllar polisen. I nuläget vet man inte hur branden vare sig startade eller slocknade. Händelsen utreds som mordbrand. Foto: Adobe Stock

Polisen utreder mordbrand vid flerbostadshus

Staket i Laholm eldhärjades

En eller flera okända gärningsmän har under den gångna helgen satt eld på ett staket vid ett flerbostadshus i Laholm. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

Av
Rickard Gustafsson

Laholmspolisen kan i nuläget inte lämna några som helst förklaringar till ett eldhärjat staket utmed flerbostadsfastigheten på Stationsgatan i Laholm.

– Det är okänt hur elden har startat och även okänt hur elden har slocknat. Men med tanke på att staket står nära en träbeklädd fasad så kan det ha funnits en spridningsrisk och därför har vi i inledningsskedet valt att rubricera det som mordbrand, säger polisinspektör Jan Jönsson.

Branden vid fastigheten, som ligger mittemot Röda Korsets verksamhet, Möbelladan, och busstationen, har ingen naturlig förklaring och polisen söker vittnen till händelsen.

Skadorna upptäcktes av en boende i området.

Publicerad 21 May 2019 11:26