Lindex, Kappahl och Kicks var tre av nio butiker i centrala Växjö som utsattes stölder när laholmskvinnan och hennes väninna gick på stöldturné i februari i år.

Lindex, Kappahl och Kicks var tre av nio butiker i centrala Växjö som utsattes stölder när laholmskvinnan och hennes väninna gick på stöldturné i februari i år. Foto: Adobe Stock

Stal i nio butiker på samma dag

Laholmskvinna dömd för stöldraid i Växjö

LAHOLM/VÄXJÖ. En 34-årig kvinna från Laholms kommun gick tillsammans med en kompis från butik till butik i centrala Växjö och stal kläder och parfymer. I butik nummer nio åkte de fast och nu döms hon till villkorlig dom och dagsböter för stöld.

Av
Rickard Gustafsson

Det var i början av februari i år som den 34-åriga kvinnan och hennes kompis gav sig ut på stöldraid i nio olika butiker i Växjö. I butik efter butik utmed Storgatan samlade de på sig stöldgods i form av kläder och parfymer till ett värde av 14 000 kronor.

Till sin hjälp hade duon en så kallad larmborttagare vilket innebar att de kunde avlägsna varorna ur butiken utan att bli avslöjade av larmbågarna.

Men i den nionde butiken åkte de fast och greps av polisen. I två dagar satt den kvinnliga duon anhållna innan de släpptes efter att båda två erkänt stölderna.

Nu har Växjö tingsrätt förkunnat domen och den tidigare ostraffade 34-åringen dömdes till villkorligt och 80 dagsböter för medverkan till fem av stölderna.

Den fem år yngre väninnan dömdes till skyddstillsyn med 40 timmars samhällstjänst.

Publicerad 23 May 2019 17:36