En 66-årig sydhallänning har dömts till skyddstillsyn av Halmstads tingsrätt efter att ha sålt hasch.

En 66-årig sydhallänning har dömts till skyddstillsyn av Halmstads tingsrätt efter att ha sålt hasch. Foto: Adobe Stock

Sydhallänning dömd för haschförsäljning

Narkotikaköpare haffades med hasch – tjallade på säljaren

LAHOLM. En 66-årig sydhallänning har dömts till skyddstillsyn för försäljning och innehav av narkotika. Polisen kom 66-åringen på spåren efter att de haffat en person som uppgav att han köpt 20 gram hasch av sydhallänningen. När han greps hittade polisen ytterligare 100 gram.

Av
Rickard Gustafsson

I mitten av februari kontrollerade en patrull från Laholmspolisen en man i centrala delarna av Laholm. Polisen fann 20 gram hasch i fickan på mannen och under förhöret berättade han var han köpt narkotikan.

Laholmspolisen gjorde därefter en husrannsakan hemma i 66-åringens bostad. Där hittades knappt 100 gram.

66-åringen åtalades vid Halmstads tingsrätt och vittnade i rätten att han normalt sett inte säljer droger, men erkände att han sålt det aktuella partiet till mannen för att hjälpa honom att råda bot på sina smärtor då han led av sjukdomen MS.

Tingsrätten konstaterar att 66-åringen för fyra år sedan dömdes till sex månaders fängelse för narkotikabrott och bedömde att den aktuella brottslighetens straffvärde motsvarar fängelse i två månader. Den här gången valde dock rätten att döma ut skyddstillsyn efter ett yttrande från frivården där 66-åringen kommer att få vård och behandling under tiden för skyddstillsynen.

Publicerad 10 June 2019 10:04