Bilen som stals i Mellbystrand var av märket Tesla. Polisen varnar nu bilägare med så kallad

Bilen som stals i Mellbystrand var av märket Tesla. Polisen varnar nu bilägare med så kallad "keyless"-funktion att vara försiktiga. Foto: Adobe Stock

Bil i miljonklassen stals vid kusten

Polisen uppmanar bilägare att skärma av signalen som bilnyckeln ger ifrån sig

MELLBYSTRAND. En låst bil av märket Tesla (modell S) stals under lördagsnatten i Mellbystrand. Polisen varnar nu för att bilar som kan startas utan nyckel löper stor risk att stjälas då tjuvarna lyckas att förstärka signalen som bilnyckeln ger ifrån sig.

Av
Rickard Gustafsson

Någon gång mellan 01.00-01.50 i lördags natt stals en vit Tesla som stod parkerad på en garageuppfart på Måsvägen i Mellbystrand. Den stulna Teslan kostar fabriksny cirka en miljon kronor.

Bilen var låst och nycklarna förvarades inne i ägarens bostad.

– Vi gissar och misstänker att signalen från nyckeln på något sätt förstärkts så att gärningsmannen kunnat öppna bilen och köra iväg, säger Jan Jönsson på Laholmspolisen.

Polisen runt om i Sverige har senaste året varnat för bilnycklar med så kallad ”keyless”-funktion efter att många bilar av det lyxigare slaget stulits. På senare tid har även polisen i Halland gått ut med varningar om att stölder begåtts på det här sättet.

Det räcker med att bilnyckeln ligger innanför dörren, och bilen står precis utanför på uppfarten, för att tjuven ska kunna stå i närheten av fordonet och med hjälp av en apparat fånga upp signalen och sedan köra iväg med bilen.

– Vi rekommenderar att lägga bilnyckeln i en plåtlåda. Då når signalen inte lika lätt ut, säger Jan Jönsson.

Publicerad 19 August 2019 15:01