Maja Ljungberg svarade för fem mål i 13–2-krossen mot Kullabygdens DFF.

Maja Ljungberg svarade för fem mål i 13–2-krossen mot Kullabygdens DFF. Arkivbild

Målfyrverkeri när LFK:s damer krossade nästjumbon

Peter Åberg: ”Inte den här typen av matcher vi vill spela”

LAHOLM. Resan mot division 1 accelererade rejält när Laholms FK formligen körde över nästjumbon Kullabygdens DFF. Bortakeepern fick vittja kassen inte mindre än 13 gånger. – Galet! Men vi ska inte frånta tjejerna deras offensiva insats. Motståndarna hade bara släppt in 28 mål innan den här matchen, säger damtränaren Peter Åberg efter 13-2-krossen.

Av
Rickard Gustafsson

Med över 300 personer på läktaren (LFK anordnade ”Tjejdag”) bjöd hittills obesegrade Laholms FK på offensiv propagandafotboll. LFK-tjejerna mosade motståndet och svarade för osannolika 13 mål, fördelat över fem olika målskyttar.

Efter en mållös första kvart rasslade det till mest hela tiden. Tränaren Peter Åberg kunde stå vid sidlinjen och njuta när hans gäng målade på alla möjliga sätt. På fasta situationer, etablerat spel, inlägg och i djupet – offensivt gjorde LFK en kanonmatch.

Vi är i mycket bättre offensiv form nu än i våras. Men jag är lite sur för att vi släpper in två, säger Peter Åberg som sekunden efter korrigerar sig:

Äsch, med 13 mål framåt får man inte vara sur. Men det är inte den här typen av matcher vi vill spela.

Siffrorna talar sitt tydliga språk. Det var klasskillnad och även om LFK var högeffektiva var man inte på något sätt hundraprocentiga. Åberg önskar dock att serien var lite jämnare.

För att ta nästa steg i utvecklingen måste vi ha bättre motstånd. Ska tjejerna lära sig att hantera vardagen med träning och återhämtning och prestera över en hel säsong behöver vi kontinuitet med bättre motstånd.

Resan är jättespännande och vi gör framsteg hela tiden. De följer våra uppritade spelmönster och det ger effekt. Det är skitroligt, inte bara för att vi vinner, utan för att tjejerna är så seriösa.

Allt tyder på att LFK rusar mot seriesegern och division 1 och bäva månne jumbon Höllviken i kommande match i den målform LFK visade upp mot Kullabygden.

Men frågan är om LFK redan nu håller division 1-klass?

Försvarsmässigt gör vi det, men offensivt behöver vi spets både framåt och på kanterna, säger Peter Åberg.

Det säger du efter att ni gjort 13 baljor?

Haha, men i division 1 krävs det prestationer på topp hela tiden och för att nå dit behöver vi, som jag var inne på tidigare, bättre motstånd.

Åberg tycker att utvecklingspotentialen i laget är stor och gläds med resan mot division 1 tillsammans med tjejerna.

Resan är jättespännande och vi gör framsteg hela tiden. De följer våra uppritade spelmönster och det ger effekt. Det är skitroligt, inte bara för att vi vinner, utan för att tjejerna är så seriösa.

Målkalaset gör att Laholms FK har sex poäng ner till Halmstads BK (en match mindre spelad) och tog igen hela underskottet gentemot HBK när det gäller målskillnad. Båda lagen har nu +50.

Jag närde en våt dröm att vi skulle klara av att inte släppa in tio mål under säsongen. Nu har vi släppt in åtta och det är sex matcher kvar. Det är inte omöjligt, avslutar Peter Åberg.

Division 2 Sydvästra Götaland Damer

Laholms FK - Kullabygdens DFF 13-2 (5-0)

LFK:s målskyttar: Maja Ljungberg 5, Ida Axeldahl 3, Louise Thulin 2, Moa Larsson 2, Julia Olsson.

Publik: drygt 300.

Publicerad 19 August 2019 19:04