Nils Hedström gjorde sin andra match från start. Han svarade också för Laholms FK:s mål i hemmaförlusten mot Gnosjö, 1–3.

Nils Hedström gjorde sin andra match från start. Han svarade också för Laholms FK:s mål i hemmaförlusten mot Gnosjö, 1–3. Johan W Jönsson

Utvisning stoppade LFK:s kvitteringsjakt

Thronée: ”Vi ska studsa tillbaka och hänga på Varbergs Gif”

LAHOLM.

Laholms FK hänger kvar på kvalplatsen trots förlust i toppmötet med Gnosjö, 1–3 (0–1). Nederlaget blev det första sedan Ulf Thronée tog över tränarrollen. – Thronée-effekten är över. Nädå, vi ska studsa tillbaka och hänga på Varbergs Gif, säger LFK-tränaren bestämt.

Av
Rickard Gustafsson

Det var två toppmöten på agendan i helgens sydvästra trea. Serieledande Varbergs Gif gjorde processen kort med tabelltrean IFK Fjärås (3–0) medan den skuggande tabelltvåan Laholms FK tog emot seriefyran Gnosjö IF hemma på Glänninge Park.

Motståndarna verkade ha gjort sin hemläxa och såg till att täta igen ordentligt i defensiven och enbart sikta in sig på omställningar.

De låg djupt hela matchen och spelade på kontring mot två vassa forwards. När vi hamnade i underläge blev det svårt, säger LFK-tränaren som hade två fullpoängare i bagaget sedan han tog över efter Öster-flyktade Kalle Björklund.

0-1 tillkom precis på det sätt som Thronée beskriver. Gnosjöanfallaren Jesper Claesson kom fri efter en djupledsboll och avslutade bakom Rasmus Lundgren med tio minuter kvar av första halvlek.

Efter baklängesmålet sjönk bortalaget om än ännu djupare. LFK etablerade spel på Gnosjös planhalva men hade svårt att hitta farliga lägen.

Vi hade problem att komma till lägen i boxen. Det blev mycket inlägg men de rensades bort och vi saknade skärpan och den lilla turen.

I 63:e minuten kom LFK:s kvittering genom Nils Hedström som gjorde sin blott andra match från start. Från sin högerbacksposition kom han bra med upp i anfallet, bröt in från kanten, och lobbsköt vackert in 1–1.

Riktigt snyggt mål, men strax därefter fick vi en riktig kalldusch, säger Ulf Thronée.

Från distans skickade Ellis Culum in 1–2 – stolpe-stolpe-in. Ett skott som Rasmus Lundgren var på men inte lyckades avvärja.

Det var ingen dålig prestation av killarna men vi kom inte åt deras sätt att spela. Vi provade det mesta men körde fast.

Jakten på kvittering inleddes på nytt men tog tvärstopp i den 81:a minuten när André Josefsson fick sitt andra gula kort och tvingades lämna banan. I slutskedet fastställde Alexander Rydh slutresultatet, 1–3.

Det går inte att protestera mot de korten, säger Ulf Thronée som tycker att prestationen, sett över de tre matcher han basat, var den sämsta.

Med det sagt var det ingen dålig prestation av killarna men vi kom inte åt deras sätt att spela. Vi provade det mesta men körde fast.

Utvisningen innebär att André Josefsson automatiskt missar nästa match. Samma gäller för Nasir Aburdeini som fick sitt tredje gula kort.

Men i nästa match får vi tillbaka Jesper Wennström och Gjenis Zeqiri. Det blir så på hösten att det blir avstängningar och det får man leva med. Men vi har en bra bredd i truppen.

Samtidigt är även Viggo Persson på väg tillbaka och även långtidsskadade Alfred Karlsson börjar närma sig träning.

– ”Affe” har varit borta sedan i våras och kan bli en boost inför slutet på säsongen, säger Ulf Thronée.

Nästa helg väntar ”kvalplats”-match” när LFK åker till Västergötland för match mot niondeplacerade Skene IF.

Vi ska studsa tillbaka och hänga på Varbergs Gif, avslutar Ulf Thronée.

Div 3 Sydvästra Götaland

Laholms FK – Gnosjö IF 1–3 (0–1)

LFK:s målskytt: Nils Hedström

Publik: 248 (Glänninge Park)

Publicerad 19 August 2019 17:43