Johan

Johan "Plogen" Wilmarstrand Jönsson. Foto: Felix Alnemark

”Att leva vidare på sikt ändå viktigast”

Plogen summerar veckans lokala fotboll

Laholms FK lyckades inte dyrka upp Gnosjös försvarsmur och föll till slut med 3–1. Det var ett något uddlöst hemmalag som aldrig fick något rejält tryck på smålänningarna.

Av
Johan W Jönsson

LFK:s poängspelare Otto Nilsson och Gjenis Zeqiri var saknade. Otto har en stressfraktur i foten och missar resten av säsongen. Gjenis var avstängd efter tre gula kort och är åter i nästa match. Nils Hedström fick förnyat förtroende på ytterbacken och gjorde en ny bra insats. Det var även han som gjorde LFK:s mål i matchen. Ulf Thronée åkte därmed på första förlusten som huvudtränare för moderklubbens representationslag.

LFK:s damlag hade en riktig skrattmatch mot Kullabygden. 13–2 skrevs slutresultatet till. Ett orimligt resultat på så hög nivå egentligen. Men serien är mycket ojämn och LFK är bra. 13:e segern och fortsatt obesegrade. Några 500 i publiken blev det inte trots ”Tjejdag” och fritt inträde. Delvis på grund av vädret. Men 300 är gott nog. Damerna hade gott stöd från läktarhåll av klubbens 90 flicklagsspelare.

Genevad/Veinge tog ledningen med 1–0 med kvarten kvar mot Lilla Träslöv. I den 90:e minuten kvitterade gästerna. GIF/VIF är med i matcherna men saknar de rätta marginalerna. I det läge laget befinner sig kan man bara försöka göra det bästa av varje match och avsluta säsongen så snyggt som möjligt. Så får man se hur långt det räcker. Att titta på tabellen är meningslöst.

Lilla Tjärbys spelare och ledare kunde hålla sig för skratt efter matchen mot HÅFF. Förlust med 2–1 mot jumbon. HÅFF har vunnit två matcher i år. Båda mot LTIK. De rödblåa hade på tok för dåligt passningsspel för att kunna dyrka upp ett defensivt motståndarlag. HÅFF gjorde båda sina mål efter hörnor. ”En svidande förlust såklart. Vi får elda på spelarna på veckans träningar och rannsaka oss själva. Både vi tränare och spelarna”, sade assisterande tränare Andreas Martinsson efter matchen.

Skottorp och tränaren Mattias Berggren har gått skilda vägar. Vid matchen mot Simlångsdalen vann SIF med 3–0. Den på förhand givna seriefinalen var ett mittenmöte. För både SIF och SIF har säsongen hittills varit en besvikelse. Förhoppningsvis kan Skottorp gå vidare och lägga en tuff vår bakom sig nu. Mot Dalen hade man för en gångs skull i stort sett fullt manskap.

Hasslöv stod för ett bottennapp i mötet med jumbon Arvidstorp. HIS vann förvisso med 2–1 men insatsen var de blåsvarta långt ifrån nöjda med.

Skogaby föll i en tät match mot Örnia. Hemmalaget avgjorde till 3–2 i slutminuterna. SBK drog på sig två dyrbara röda kort i matchminut 90. Tvåmålsskytt Nderim Peci var en av de utvisade.

Ränneslöv tog säsongens blott andra seger när Trönninge besegrades med 2–0 på bortaplan. Olle Günther Hanssen gjorde båda målen. Giffen lyfte i och med segern från jumboplatsen.

Vi har ett bra lag men måste också inse att vi trots det inte kan leda varje match med 5–0 i paus.

Walldia besegrade ett åderlåtet Ysby med 4–1 och är fortsatt enda obesegrade lag i sjuan. Ändå ligger man ”bara” trea i tabellen bakom Andersberg och Vapnö. Frustrerande för walldianerna som i vanlig ordning ställer höga krav på sig själva och varandra. ”Vi har ett bra lag men måste också inse att vi trots det inte kan leda varje match med 5–0 i paus. Vi vill alltid vinna och vi vill sluta topp-två men vi får inte glömma att ha skoj tillsammans på vägen. Att hitta en stabilitet och att Walldia kan leva vidare på sikt är ändå det viktigaste”, sade mittbacksklippan Manfred Walldén efter matchen.

Kornhult/Hishult/Våxtorp stod emot serieledande Andersberg i en halvtimme. Efter det gjorde AIK sex mål.

Knäred tog säsongens första (!) poäng när man tog emot Lidhult i ett jumbomöte. KIK ledde både med 1–0 och 2–1.

I damfyran vann KHFF derbyt mot WRY med 5–2. Rutinerade Johanna Carlsson och Hannah Nilsson gjorde två mål var. WRY har också hunnit att förlora med 8–0 mot tabelltvåan HGH. KHFF har också kryssat – 5–5 mot Torup/Rydö. Carlsson gjorde två mål även här.

Våxtorp/HaSko föll med 9–0 mot serieledande Stafsinge. Ett tunt VGLT lyckades inte ta poäng i bottenmötet med Vapnö. Det blev förlust med 3–1 för lila.

Publicerad 21 August 2019 10:00