Niklas Nilssons initiativ att sätta upp en krogrevy i Laholm har tagits emot av den väntande publiken med öppna armar. Samtliga 800 biljetter sålde slut på två veckor.

Niklas Nilssons initiativ att sätta upp en krogrevy i Laholm har tagits emot av den väntande publiken med öppna armar. Samtliga 800 biljetter sålde slut på två veckor. Foto: LT/ARKIV

”Galen” efterfrågan på slutsåld krogrevy

Niklas Nilsson: ”Jag känner mig bara så enormt tacksam”

LAHOLM. Biljetterna till Niklas Nilsson & Co:s krogrevy på Gröna Hästen i Laholm har sålt som smör smälter i solsken. Samtliga åtta föreställningar sålde slut på mindre än 14 dagar.– Det ringer folk hela tiden och vill ha biljetter. Efterfrågan är större än jag ens vågat drömma om, säger vallbergasonen till LT.

Av
Rickard Gustafsson

För ett par veckor sedan kunde LT berätta att Niklas Nilsson, tillsammans med fyra revykamrater, kommit överens med krögaren Stefan Zaff att sätta upp en krogrevy på Gröna Hästen i höst.

Osäkerheten över hur det nya konceptet skulle tas emot fanns där på förhand. Den kan nu definitivt suddas ut. På mindre än två veckor sålde samtliga 800 biljetter slut till de åtta helgkvällsföreställningarna i oktober och november. Lapp på luckan, fullsatt, publikmässig succé.

– Visst hade jag förhoppningar om det skulle tas emot positivt, men att biljetterna skulle ta slut på 14 dagar. Helt galet!, säger Niklas Nilsson som är överväldigad av mottagandet.

Bara de två senaste dagarna tror jag att jag fått tala om för tio personer att biljetterna är slut, några har nästan gråtit.

Jakten på biljetter har eskalerat och Niklas Nilsson berättar att både han och krogrevykollegan Pia Johansson, Laholm, blivit nedringda.

– Vi har fått massvis av telefonsamtal. Bara de två senaste dagarna tror jag att jag fått tala om för tio personer att biljetterna är slut, några har nästan gråtit. Jag känner mig bara så enormt tacksam, strålar Niklas Nilsson.

Sylve Bengtsson, Eva-Lotta Bärnström, Niklas Nilsson, Pia Johansson och Mikael Classon lovar att ge allt för att det ska bli åtta fulländade aftnar på Gröna Hästen i oktober och november.

Sylve Bengtsson, Eva-Lotta Bärnström, Niklas Nilsson, Pia Johansson och Mikael Classon lovar att ge allt för att det ska bli åtta fulländade aftnar på Gröna Hästen i oktober och november. Foto: Peo Persson

Krogrevyn, där Niklas Nilsson och hans kollegor även kommer att servera mat och dryck, har tagits emot med hull och hår av laholmarna. Men biljettförsäljning har också skett utanför kommunens gränser.

– Vi sålde 150 biljetter första dagarna. Sen skrev du om krogrevyn och när det kom på LT:s sajt så bara small det till och när artikeln kom i papperstidningen under helgen så kom nästa biljettboom och efter det var det knappt inga biljetter kvar, säger Niklas Nilsson.

Faktum är att intresset varit så stort att Niklas Nilsson & Co hade kunnat sälja ut fyra föreställningar till, 400 biljetter. Kan det månne bli någon eller några extraföreställningar?

– Min förhoppning är att vi ska kunna släppa biljetter och göra någon föreställning i januari, men det måste jag prata med Stefan om först. Efter januari går det inte, för i februari-mars kör jag krogshow i Ullared. Men om folket blir nöjda kanske vi kan komma tillbaka nästa höst, men då blir det i så fall med nytt material.

– Men även det måste jag nog säkra med Stefan först, säger Niklas Nilsson och skrattar.

Jag lovar att vi kommer att ge allt för att det ska bli en fulländad afton.

Att publiken kommer strömma till Gröna Hästen (premiär 4 oktober) står redan klart. Nu ska revygänget också leverera. Restaurangmiljön gör det omöjligt att ha en större scen och utesluter även klädbyten, specialljus och koreografi och annan utrustning som normalt finns på teaterscener.

– Det blir väldigt basic, men vi har ett starkt material. Sketcherna är klara och snart är även låtarna skrivna. Det blir mycket repetitioner och kanske måste vi också ha ett genrep, men det har vi ännu inte diskuterat med Stefan – heller.

Niklas Nilsson har minst sagt tagits på sängen av det stora intresset men är peppad till tusen.

– Jag lovar att vi kommer att ge allt för att det ska bli en fulländad afton.

Publicerad 22 August 2019 00:00