Flitig bakom tangentbordet:

Helen bloggar om Norrvikens trädgårdar

Av
Christin Andersson

BÅSTAD. Helen Johansson håller precis på att avsluta sitt första år på den tvååriga kvalificerade yrkesutbildningen till trädgårdsmästare vid Norrvikens trädgårdar.
− De senaste 15 åren har jag suttit på kontor och arbetat med administration och marknadsförning. 25 år till av det? Nej, tack!, säger Helen bestämt på frågan om varför hon skolar om sig till trädgårdsmästare.
Istället sökte hon till utbildningen för att bli trädgårdsmästare. Redan första dagen började hon blogga om utbildningen.
− Jag känner så många virtuella trädgårdsmänniskor att jag tyckte det var lättare än att mejla alla. Så kunde de själva gå in och titta på bloggen.
Sedan dess har Helen haft över 15 000 besökare på sin blogg Blivande trädgårdsmästare, något hon inte hade förväntat sig.
− Jag skrev mest för familj och vänner men helt plötsligt var det många fler som läste min blogg.

Bloggen skulle i första hand om handla om trädgårdsmästarutbildningen, men har kommit att allt mer handla om Norrvikens trädgårdar. Inte så konstigt, menar Helen.
− Miljön på Norrvikens trädgårdar är helt fantastisk och det finns inget liknande. Det är speciellt att få hjälpa till att föra vidare ett livsverk.

Visste du…

… att du kan läsa Helen Johanssons blogg om trädgårdsmästarutbildningen och Norrvikens trädgårdar på helenjs.tradgardsblogg.se.

Publicerad 07 May 2009 11:58

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag