Naturen i fokus gånger 4

Halmstadfotografer ställer ut naturfotografier

Av
Nicole Blomstrand

UTSTÄLLNING. Naturen ur fyra olika perspektiv. Utställningen ”Naturligtvis” med verk av fyra Halmstadfotografer bjuder på många skiftande vyer.
 
– När jag var och tittade på utställningslokalen insåg jag att den var för stor för mig att fylla själv, berättar Bente Liebmann, en i kvartetten.
Hon beslutade sig därför för att hon ville gå ihop med någon annan för att få hjälp med att fylla utrymmet. Ulrika Arnell hoppade entusiastiskt på projektet och därefter även Magnus Persson och Anna Hovi Froio.
 
En röd tråd
Trots att de är fyra stycken fotografer som ställer ut samtidigt har utställningen en tydlig röd tråd. De är samtliga naturfotografer och har alla hav, skog, djur och växter som är motiv i bilderna.
– Men även om vi fotar på likartade ställen och kanske ibland på samma kvadratmeter så har vi olika stil så bilderna ser helt annorlunda ut, berättar Ulrika.
För Bente och Ulrika blir den kommande utställningen på Galleri 70 deras första riktiga.
– Jag har jättehöga förväntningar. Det ska bli jättespännade, säger Bente.
Anna och Magnus är veteranerna i gänget med flera egna utställningar i ryggen.
 
Frihet och förändring
Halmstadfotograferna har olika lång erfarenhet av fotografering. Ulrika är till exempel uppväxt i en fotoaffär.  Men det märks tydligt att det brinnandet intresset för naturfotografering är lika stark hos samtliga.
När de berättar om sina turer i den halländska naturen hörs entusiasm i deras röster.
– Folk brukar fråga, vad gör du egentligen i skogen alla timmar? Då brukar jag svara att jag har fullt upp, säger Bente med ett skratt.
 
 
MISSA INTE!
Fotoutställningen ”Naturligtvis” på Galleri 70. Vernissage 18 februari. Utställningen pågår till och med den 4 mars.

Publicerad 14 February 2012 10:00

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag