Lokala katten Gustav bloggar om det som händer i hans kattliv. Här tillsammans med matte och medhjälpare Agneta Fritz. Foto: Christin Andersson

Lokala katten Gustav bloggar om det som händer i hans kattliv. Här tillsammans med matte och medhjälpare Agneta Fritz. Foto: Christin Andersson

Bloggare med hög svansföring på nätet

Gustav är Båstads hårigaste bloggare

Av
Christin Andersson

RIVIERA. I ett hus i Riviera bor katten Gustav med sina två människor och styvsyskonen Piff och Puff. På nätet bloggar han om allt mellan katthimmel och jord.
– Det är för att undervisa de tvåbenta, jamar Gustav.

Enligt matte Agneta Fritz som hjälper Gustav att tassa ner sina tankar i bloggen tycker han nämligen att de tvåbenta borde lära sig av hur katter lever.
– De borde leva mer som katter eftersom vi lever så klokt. Det påpekar jag varje fredag i min "Klokbok för tvåbeningar".
Och så tycker han om att berätta om sitt kattliv.
– Jag brukar jama om hur det är att bo här med mina människor och kattsystrarna Piff och Puff. Fast dem skulle jag helst vilja bli av med så jag fick ha mina människor för mig själv.

Många läsare

På bloggen har han cirka 150-200 läsare om dagen.
– Det känns bra att det är många som läser vad jag tassar ner.
Gustav gillar alla människor men matte och husse är ändå favoriterna.
– Matte och husse bor så klart hos mig. Grannen är också min människa. Det finns en stor fördel med honom för han brukar ge mig godsaker som jag inte får av matte eller husse, jamar Gustav.
Utelivet lockar som katten varje dag om det inte är för kallt.
– Ute kan jag rå mig själv och springa så mycket jag vill. Sedan är jag förstås fågelskådare av stora mått.

Jamar på

Andra katter är Gustav inte lika förtjust i som fåglar. I alla fall inte i verkligheten.
– Jag är enda hankatten på gatan utom på sommaren. Kommer här en annan katt åker de på däng.
Han följer dock gärna andra kattbloggare på nätet. Som katten Sixten som nyligen blev kändis då han fastnade i Örebros landstings porrfilter.
– Sixten är min kompis, Jag var en av hans första följare.
Sitt eget kändisskap ger Gustav inte mycket. Han tycker i och för sig att det är lite fräckt med katten Negus som bor i närheten och nyligen blev utsedd till världens snyggaste katt.
– Jag är inte världens snyggaste katt som Negus. Men jag jamar på bra ändå.

Katter med hög svansföring på nätet

Katten Gustav – lokala katten Gustav jamar om det som händer i hans kattliv. Läs mer på gustavkatten.blogspot.com. Sixten, the cat - katten Sixten som bloggar med hjälp av kyrkoherden Lars B Stenström blev omskriven i början av året efter att hans blogg fastnat i Örebros landstings porrfilter. Läs mer på kattsixten.blogspot.com. Anfield Cat - blev känd när han sprang ut på planen under en fotbollsmatch mellan. Strax därefter började han twittra och har i skrivande stund knappt 62 000 som följer honom på Twitter under @AnfieldCat.

Publicerad 25 February 2012 12:00