En ängel som börjar hitta sina vingar

”Gabriel Klint” är på väg att bli verklighet

Av
Christin Andersson

BJÄRE. Amanda Romare, Adina Romare och Sabina Karlsson har nu lanserat den färdiga trailern till sitt projekt "Gabriel Klint" och hemsidan ligger klar. Mål: att få unga att våga prata om döden och inte vara rädda.

Till tonerna av "Just nu" med Laleh står Alba Augusts karaktär beredd att begår självmord genom att hoppa från ett tak. Det är inledningen till trailern till "Gabriel Klint", som sedan några veckor ligger ute på Youtube. Den ingår i ett transmediaprojekt, som innebär att man använder sig av flera olika media för att nå ut. .
– Målet är att skapa en mötesplats där ungdomar kan prata om döden, göra webbepisoder och få böckerna utgivna, säger Amanda Romare.
Hon har skrivit böckerna om ängeln Gabriel Klint och för henne är det väldigt speciellt att se dem komma till liv i trailern.
– Mina karaktärer har blivit verklighet och det här har vi åstadkommit med egna krafter.

Positiv respons

Efter bara några veckor har trailern redan fått flera tusen träffar. Skådespelaren Charlie Gustafsson, som spelar titelrollen Gabriel Klint, har tidigare synts i filmer som "I taket lyser stjärnorna" och "Tusen gånger starkare". Han har också hjälpt till att sprida information genom sociala medier.
– Det är så kul att han är helt ombord om vi lyckas göra det till något större, säger Sabina Karlsson.
De tre unga kvinnorna är nu på god väg att lyckas med sitt projekt.
– Vi har fått bra respons från flera förlag och SVT har fått upp ögonen för Gabriel Klint. Det är många som tittar på projektet.
– Vi har fått väldigt positiv respons av alla i branschen, lägger Sabina Karlsson till.

Sprida budskapet

Projektet, som hittills endast finansierats med 90 000 kronor i EU-bidrag, är inte tänkt att vara vinstdrivande. Att kunna ta ut lite lön hade dock varit bra.
– Vi har jobbat ideellt nu och det är rätt tajt med pengar, säger Amanda Romare.
Allra viktigast är att nå ut med budskapet.
– Vi vill hjälpa ungdomar som mår dåligt och lyfta tabun kring döden och spirituella upplevelser. Ju fler som tittar på trailern, desto större chans är det att få böckerna utgivna, och nå ut till fler ungdomar, säger Amanda Romare.
Nästa steg är att göra en musikvideo till sången "Life Goes On" av Tilda Holmström, som spelas i slutet av trailern.
– Längre fram kanske vi kan göra ett dataspel och en långfilm, säger Amanda Romare och ler.

Fotnot. Läs mer på www.gabrielklint.com.

Publicerad 13 March 2013 03:00

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag