De blev årets bilverkstad

NÄRINGSLIV/NV-SKÅNE. ?Det är mycket på gång för Bil och skadeservice AB i Klippan. Dels blev de årets bilverkstad och dels är företaget inne i en expansionsfas.
Företaget, som specialiserar sig på försäkringsskador, plåt- lack- och glasskador, startades år 1976.
– Det gör att vi firar 40-årsjubileum också så det kom lägligt. Vi tänkte ha en stor fest för att fira allt, säger Robert Beck vars pappa var en av grundarna av bilverkstaden.

Företaget finns ?även i Munka Ljungby och sedan i augusti i år även i Helsingborg.
– Vi fick hem ett stort avtal med Holmgrens bil i Helsingborg. Vi har anställt fem personer sedan i augusti och behöver anställa tre personer till, lackerare och plåtslagare, säger Robert Beck.
Han har drivit företaget tillsammans med Jonas Schiff sedan 1999. Då var det  de två och en anställd. I dag är det 20 anställda.
– Tidigare i år funderade på vi på att sälja. Det var antingen det eller att växa. Vi valde att satsa på att växa, säger Robert Beck och fortsätter:
– Det här företaget har funnits med i hela mitt liv och det är väl lite därför också som jag ville fortsätta.

Företaget utsågs nyligen till Årets bilverkstad av Länsförsäkringar som nominerar de avtalsverkstäder som utmärkt sig genom hög kundnöjdhet i mätningar, gott miljöarbete och hög tillgänglighet för reparationer.
– Det är en jättegrej, vi tar det som ett kvitto på det vi gör. Vi har bra personal som jobbat här länge och alla jobbar åt samma håll. Vi återanvänder så mycket vi kan för miljöns skull och de mest miljövänliga alternativen. Sedan lägger vi tid och pengar på arbetsmiljön, säger Robert Beck.
Just nu ?bygger man ut på ovanvåningen för att få plats med kontor och planer på att expandera ytterligare finns.
– Det finns alltid planer på att växa men vi vill först se till så att det rullar på där vi redan har satsat, säger Robert Beck.
Övriga nominerade? bilverkstäder var Kuno Johanssons Karosseriverkstad AB, Landskrona, House of Paint AB, Arlöv, Hörby Bilplåt och Billackering AB samt Lunds Bilskadecenter AB.
– Vi laddar inför nästa år siktar på att bli den första verkstaden som vinner två år i rad, säger Robert Beck.
 

Robert Beck driver Bil och skadeservice AB tillsammans med Jonas Schiff. ?
?Foto:?Martin Wingren

Robert Beck driver Bil och skadeservice AB tillsammans med Jonas Schiff. ? ?Foto:?Martin Wingren

Publicerad 17 December 2016 08:00

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag