Arbetsförmedlingen testar ”starta eget” på arabiska

NV-SKÅNE. Antalet arabisktalande personer som är intresserade av att starta eget i nordvästra Skåne har ökat det senaste året, enligt Arbetsförmedlingen.
Därför har myndigheten dragit igång en starta eget-utbildning på arabiska. I utbildningen ingår, förutom ordinarie områden som frågor om skatteregler och moms också till exempel studiebesök hos Tullen för att få kunskap om export och import i Sverige. Utbildningen bedrivs i kombination med SFI-studier på halvtid. Man är nu inne på tredje utbildningsomgången som beräknas sluta i maj. Då har sammanlagt ett 30-tal nyanlända arbetssökande från bland annat Helsingborg, Landskrona och Ängelholm tagit del av utbildningen
– Det känns viktigt att vi även kan möta upp intresset av att starta eget företag som ett alternativ till anställning. Många nyanlända har drivit eget företag i hemlandet och vill undersöka möjligheterna till det här också, säger Marit Nordstrand, sektionschef på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.
– Satsningen har fått positiv respons. Deltagarna är nöjda och har fått en bra inblick om hur företag fungerar här i Sverige jämfört med deras hemländer. På sikt hoppas vi förstås att fler företag startas som gynnar tillväxten och därmed sysselsättningen, säger Rade Stojovski, arbetsförmedlare som jobbar med starta eget.

Publicerad 18 April 2017 11:08

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag