Katarina Pelin intar ny tjänst

BÅSTAD. Tidigare kommunchefen i Båstad, Katarina Pelin, tillträder nu som VA Syds nya förbundsdirektör.
Där kommer hon att leda en organisation med 340 anställda och en omsättning på drygt en miljard kronor. I dagsläget ingår fyra kommuner i samarbetet, Burlöv, Eslöv, Lund och Malmö. VA Syd ansvarar för att leverera dricksvatten, hantera dagvatten, rena avloppsvatten och ta hand om hushållsavfall för nästan 500 000 hushåll i södra Skåne.
- Jag ser verkligen fram emot utmaningarna som detta nya arbete för med sig. VA SYD är en viktig samhällsaktör som arbetar aktivt för en hållbar samhällsutveckling i vår region och gör skillnad för människor och miljö. Det ska bli spännande att få leda och utveckla VA SYD tillsammans med alla medarbetare för alla våra kunders bästa, säger Katarina Pelin i ett pressmeddelande.
Katarina har sedan juridikstudierna i Lund arbetat inom såväl offentlig som privat verksamhet. Hon har haft tre regeringsuppdrag, ett antal styrelseuppdrag och har många års ledarerfarenhet. Innan uppdraget i Båstad arbetade Katarina i sex år som miljödirektör i Malmö stad, och hon har dessutom varit chef för Planering och Miljö på Regional utveckling på Region Skåne samt Agenda 21-samordnare i Sjöbo kommun.

Publicerad 20 April 2017 08:56

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag