Nytt skånskt vandringsevenemang startar nästa år

Båstad Hiking festival tar plats på Bjäre

BÅSTAD. Under nästa år får Båstad ett nytt evenemang – Båstad Hiking festival som går av stapeln i oktober.

Arenan för det nya evenemanget är landskapet på Bjärehalvön och deltagaren kommer att njuta av det i höstprakt. Utöver vandringar kommer det ges möjlighet till pittoreska bybesök och mat och dryck för områdets lokala producenter. Det står även after-hike på schemat. Festivalen arrangeras under tre dagar och får en start med en kick off med hälsoinspiration för att deltagaren sen själv ska kunna välja mellan olika vandringar.

Projektledare för evenemanget är Annika Borgelin som tidigare har projektlett Eurorando, det internationella vandringsevenemanget som hölls 2016.

– Det är fantastiskt kul att få starta upp detta evenemang på Bjärehalvön, en vackrare plats får man ju leta efter. Också extra kul att det finns ett så stort intresse lokalt för att bege sig ut i naturen och flera har redan visat intresse för värdskap, säger hon i ett pressmeddelande.

Pehr Palm, vd för Event i Skåne, är glad att Båstad arrangerar det nya vandringsevenemanget.

– Skåne är en fantastisk vandringsregion och Båstad och Bjärehalvön har ett sällsynt vackert landskap och god service att erbjuda besökaren. Detta event poritionerar Skåne som ett attraktivt val för aktiva besökare och skapar reseanledningar i Skåne, säger han i utskicket.

Programmet kommer att vara klart i februari 2018. Arrangemanget äger rum 12-14 oktober nästa år. Evenemanget projektleds av Båstad turism och näringsliv och är en del i det Leaderprojekt som ju nu genomförs – Aktiv livsstik Båstad Bjäre.

Publicerad 12 December 2017 12:21