Korpen Engelaholm blev Årets förening

LAHOLM/ÄNGELHOLM.

Under kommunfullmäktiges senaste sammanträde fick Korpen Engelaholm ta emot priset för Årets förening. – Det känns fantastiskt roligt och visar att vi jobbar på rätt sätt, säger Peter Johnsson, ansvarig för Korpen Engelaholm.

Kommunens motivering till priset löd: ”Korpen är en förening med bred verksamhet som under året arbetat aktivt för att få så många som möjligt att kunna delta.” Peter Johnsson tycker att det stämmer överrens med föreningens arbete.

– Vi engagerar många, är breda i det vi gör och alla är välkomna. Det är på den engagerades villkor och det har fungerat för oss, säger han.

Han förklarar att sammanslagningen med Ängelholm har varit en viktig vändpunkt för föreningen.

– Vi gick lite på knäna före det. Men när vi blev Korpen Engelaholm 2012 har det blivit succé. Det har rullat på och mer och mer folk har kommit till oss.

När föreningen tilldelades priset på Laholms teater lämnades även en check över om 10 000 kronor.

– Vi blev så överraskade. Men det känns jättebra. Pengarna kommer att gå in i verksamheten och kommer bland annat hjälpa till med lite subventionerade priser när vi ska spela seriespel, säger Peter Johnsson.

Andra pristagare som fick ta emot Laholms kommuns pris var Annbritt Carlsson Enico, som tilldelades personalpriset och miljöpriset gick till Nyckelpigans förskola i Mellbystrand. Gustav Natt och Dag blev årets kulturpristagare.

Publicerad 20 December 2017 13:09