Världstävling i padel placeras i Båstad

BÅSTAD.

World Padel Tour – världens officiella padeltour – kommer till Sverige och Båstad nästa sommar. Då kommer världens bästa spelare att göra upp.

Genom Swedish Padel Open AB har ett 5-årsavtal tecknats med World Padel Tour (WPT) för exklusiv rätt i Sverige.

– Jag kan med glädje konstatera att detta är den första europeiska Open-tävlingen utanför den Iberiska halvön för den här sporten som växer explosionsartat. Vi har samlat ett mycket starkt team för att organisera turneringen och vi är övertygade om att detta kommer att bli ett storslaget evenemang för hela familjen, säger Johan Brolin, ordförande i Swedish Padel Open, i ett pressmeddelande.

Tävlingen äger rum den 23-29 juli och i den deltar världens bästa spelare.

– Vi är väldigt glada för internationaliseringen av denna stora sport, som är den snabbast växande sporten i världen. Vi finns nu i tio länder och Sverige blir ett av de viktigaste länderna. WPT är väldigt glad över att vara i Båstad nästa år, säger Hernán Auguste, international vd på WPT, i pressutskicket.

Även Karin Bengtsson, vd för Båstad turism och näringsliv, är nöjd över satsningen.

– Vi är väldigt glada över att Båstad står som värd för denna storsatsning. Detta hade inte varit möjligt utan målmedveten samverkan från många parter. Vi arbetar för att bli en av de bästa destinationerna för en aktiv livsstil och WPT stärker den ambitionen, säger hon i utskicket.

Publicerad 21 December 2017 02:03