Byamödrar i integrationsprojekt examinerade

BÅSTAD

. I november 2015 startade projektet Byamor med syfte att stärka nyanlända kvinnor och guida dem in i samhället. Den 8 januari avslutades projektet med en diplomeringsceremoni flr 12 nyutbildade kvinnor.

Projektet har guidat 12 kvinnor med invandrarbakgrund in i samhället och gett stöd att skapa ett eget socialt sammanhang så att de sedan på frivillig basis ska sprida samhällsinformation vidare till familj, släkt, vänner och andra nyanlända på orten.

Under 18 utbildningstillfällen under 2017 fick kvinnorna i projektet bland annat kunskaper om bland annat det svenska samhällssystemet, privatekonomi, hur kommunen styrs och mänskliga rättigheter. I måndags tilldelades projektdeltagarna diplom.

Lina Hamoodeh är projektledare för projekt Byamor och närvarade under diplomeringsceremonin.

Lina Hamoodeh är projektledare för projekt Byamor och närvarade under diplomeringsceremonin. Foto: Ida Asplund Ådahl/Arkiv

Vid ceremonin var Mats Nilsson, vd för Stiftelsen Gripen närvarande tillsammans med Båstads kommuns kommundirektör Kristina Geiger, Svjetlana Miletic, vikarierande avdelningschef Integration, Nike Sandberg, integrationsstrateg, Lina Hamoodeh, Byamors projektledare och Douaa Sadek, projektledare Integration.

Till och med oktober 2016 stöttades projektet ekonomiskt av Länsstyrelsen, men sedan juni i fjol bidrog Stiftelsen Gripen med 82 000 kronor för en fortsättning av projektet.

Publicerad 10 January 2018 09:05

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag