Isflak höll på att slå igenom Casandras bilruta på motorvägen

– Vill nu uppmana andra att hålla avstånd under vintertid

LAHOLM.

Ett isflak lossnade från ett lastbilssläp och krossade Casandra Hallbergs bilruta. Nu vill hon uppmärksamma andra på att det kan ske. – Det kunde ha gått riktigt illa, säger hon.

Casandra Hallberg befinner sig på motorvägen mellan Halmstad och Laholm när ett isflak, stort som ett A4-papper, lossnar från taket på ett lastbilssläp och slår i Casandras bilruta.

– Jag såg att det lossande och det kändes som att det gick hur lång tid som helst, men i själva verket tog det nog bara några millisekunder innan det slog i min framruta, berättar hon.

Casandra Hallberg drabbades av panik men lyckades hålla sig kvar på vägen. Isflaket hade krossat rutan och smått glassplitter landade på instrumentbrädan.

– Det gick knappt att se ut, jag fick luta mig mot passagerarsidan där rutan var något klar. Men det var jätteläskigt, jag hyperventilerade och grät, säger Casandra Hallberg.

Hon körde efter lastbilen som orsakat incidenten för att få tag på ett registreringsnummer – något hon så här i efterhand känner inte var säkert att göra.

...det var jätteläskigt, jag hyperventilerade och grät.

– Jag befann mig nog lite i chock. För jag tänkte direkt att jag måste få tag på registreringsnumret för försäkring och så vidare.

I efterhand har hon kunnat få tag på företaget lastbilen var registrerad på.

– Det är löst nu och de har bett om ursäkt och även betalt för den nya bilrutan. Men det var otäckt när det hände. Det kunde ha slutat riktigt illa om isflaket bara hade varit lite större.

Casandra Hallberg, som berättade om händelsen på Facebook, vill nu öka medvetenheten hos andra, att sådant här kan hända under vinterhalvåret.

– Det är lastbilförarnas ansvar att hålla släptaken isfria, men der kanske inte alltid är så lätt. Så tänk på att hålla avståndet från lastbilar under vintern. En bekant har råkat ut för samma sak så det är ingen slump att det händer, man är bara på fel plats vid fel tillfälle när det sker, säger Casandra Hallberg.

Publicerad 16 January 2018 12:42

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag