Laholm får lokal taxi

LAHOLM.

Nu är det klart att Laholm får lokal taxi igen. Till en början blir det färdtjänst, skolskjuts och sjukresor, men tanken är att man även ska kunna erbjuda vanliga beställningsresor framöver.

Det är Roger Carlsson och Håkan Österblad som står bakom den nya satsningen i Laholm. Taxibolaget kommer att finnas i lokaler på Kullsgårdsvägen i Nyby industriområde, där även beställningscentralen kommer att finnas.

– Vi ska starta upp och ha en egen beställningscentral. Det blir mer kontroll över helheten på det sättet. På kvällar och helger tar vi hjälp från en beställningscentral, säger Håkan Österblad.

I början räknar man med att ha omkring 14-15 bilar i verksamheten för Hallandstrafikens räkning. Men även om det kanske dröjer planerar man att utöka verksamheten med beställningstrafik och därmed kommer även vagnparken att utökas.

– Det där följs åt. Då måste vi ha fler bilar, säger Håkan Österblad.

Han kan i nuläget inte svara på när vanlig beställningstrafik kan komma i gång, men menar att det kommer att betyda mycket för orten.

– Då kommer det att bli lättare att tillgå taxi som det var förr. Det har inte funnits någon Laholmsbaserad taxi på länge. Men först måste vi få igång färdtjänsten, sjukresorna och dagsresorna som vi kan börja bygga verksamheten på. Vi jobbar på att komma igång så snart som möjligt.

Än är det oklart vad verksamheten kommer att heta då namnet fortfarande behandlas hos Bolagsverket.

Publicerad 30 January 2018 15:24

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag