Nya ungdomslägenheter klara – fler planerade

LAHOLM.

På torsdagen flyttade den första personen in i en av de nya ungdomslägenheterna på Klavertrampet. Ytterligare ett hus är redan planerat.

De nyproducerade lägenheterna är fyra till antalet på Klavertrampet och ingår i Laholmshems nya ungdomskoncept. Den 1 februari flyttade den första personen in en av de 35 kvadratmeter stora boendena. Lägenheterna har ett rum och kök men med loft med plats för sovrum och till boendet hör en uteplats.

Ungdomsbostäderna riktar sig till hyresgäster mellan 18 och 24 år och kostar 4 500 kronor per månad. Men efter tre år, eller till månaden efter man fyllt 25, höjs hyran till 6 200 kronor.

– Det är att ge ungdomar en möjlighet att göra bostadskarriär hos oss. Under tiden man bor här hamnar man först i vårt kösystem och får bättre möjlighet att byta lägenheten till en större, mer central i det äldre beståndet av lägenheter. Genom det här får ungdomarna en chans in på bostadsmarknaden, säger Stefan Lundström, vd på Laholmshem.

– Vi kastar inte ut någon efter man har fyllt 25. Men hyran blir högre, säger Anna-Karin Lindquist, kundtjänstansvarig på Laholmshem.

Stefan Lundström, vd på Laholmshem, hälsar den första hyresgästen Julia Ekelund välkommen.

Stefan Lundström, vd på Laholmshem, hälsar den första hyresgästen Julia Ekelund välkommen. Foto: Ida Asplund Ådahl

Intresset har varit stort. Omkring 160 ungdomar har stått i kö för att få en av de nya lägenheterna. Och det finns redan planer på att ett likadant hus ska uppföras bredvid, med fyra lägenheter. Inflyttning till det väntas bli i februari 2020.

– Vi har en viss planändring som är nödvändig att göra, därför dröjer det något, säger Stefan Lundström.

Julia Ekelund, 21 är den första som flyttar in i Klavertrampet. Hon stod i kö knappt ett år för att få lägenheten.

– Det känns jättebra och fräscht. Det här är mitt första boende, så det blir spännande, säger hon.

Huset är ett modulhus och har kostat omring 6 miljoner kronor. Idén är hämtad från Perstorp, där Perstorpsbostäder har uppfört liknande hus.

Huset på Klavertrampet innehåller fyra ungdomslähenheter. Ett till hus är planerat och väntas vara klart för inflytt februari 2020.

Huset på Klavertrampet innehåller fyra ungdomslähenheter. Ett till hus är planerat och väntas vara klart för inflytt februari 2020. Foto: Ida Asplund Ådahl

Publicerad 01 February 2018 15:04

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag