Nattvandraring på gång i Båstad – "Saknas vuxenansvar ute"

BÅSTAD.

På orten saknar man nattvandrare. Men det vill Masse Borglund nu råda bot på. – Mig veterligen saknas det vuxenansvar ute på kvällar och helger, säger han.

Det saknas fältassistenter och även ett vuxenansvar ute bland ungdomar när det kommer till kvällar och helger. Det menar Masse Borglund som nu tar initiativet till att starta upp nattvandring i Båstad.

– Vi vet ju att det händer saker, mest småbus som jag accosierar till att man som ungdom inte har något att göra. Men det kan lätt bli större saker än vad det behöver bli, när det inte finns en vuxennärvaro, säger han.

På eget initiativ har han därför bjudit Nattvandrarna Sverige i Båstad till ett första informationsmöte, som hålls i morgon fredag. Där kommer man bland annat att prata om vad nattvandring handlar om och förhållningssätt. Även jackor kommer att delas ut.

Till mötet har ett tiotal personer anmält sig, men man hoppas att allmänheten ska delta. Masse Borglund är helt inställd på att det kommer att dra i gång nattvandring i Båstad.

– Det finns ett intresse, så det råder inga tvivel om att det kommer att starta nattvandring i Båstad, säger han och fortsätter;

– Jag är med och startar upp, men sedan hade jag tänkt att släppa det eftersom jag är engagerad i bland annat Båstads GIF som kräver ganska mycket tid. Men är det vad som krävs får jag göra det ändå. Vuxna måste vara synliga.

Hans förhoppning är att nattvandringen inledningsvis ska ha tio personer.

– Vi får se vad man säger mer på mötet i morgon, men jag tror det krävs några stycken så att det inte är en eller fler personer som får nattvandra varenda helg.

Informationsmötet är öppet för allmänheten och hålls i morgon fredag, klockan 18.00 på Akademi Båstad.

Publicerad 08 February 2018 14:46

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag