Smultronförsäljning till förmån för bygdegård går bättre än väntat

ÖSTRA KARUP.

Smultronförsäljningen startades för att komplettera finansieringen av renoveringen av Östra Karups bygdegård. Nu har man fått in 165 000 kronor.

– Det är mycket bättre än vad vi hade väntat, vilket är jätteroligt, säger Johanna Lundqvist Björn, ordförande och creative director för bygdegården.

Initiativet om att sälja smultron kom i höstas. Det innebär att privatpersoner och företag kan köpa en plakett, med tillhörande smultronplanta som planteras på bygdegården, för att koplettera finansieringen av renoveringen. Sedan efter sommaren har smultronförsäljningen resulterat i 165 000 kronor.

– Jag ser det som positivit och att man har förtroende från byns sida. Jag tycker att det är väldigt hoppfullt. Det ideella arbetet fråm medlemmar och folk i byn är fantastiskt och vi blir hela tiden fler som vill hjälpa till, säger Johanna Lundqvist Björn.

Just nu är man mitt uppe i renoveringen, men enligt ordföranden har man kommit mer än halvvägs. Festlokalen är klar, så när som på några åtserstående lister. De större grejerna som ventilation är klart. Sedan ska man gå på köket.

Helt klara med renoveringen väntas man vara i maj när projektet ska redovisas för Boverket som stöttat bygdegården med 900 000 kronor.

Båstads kommun kommer även att ha gått in med 762 000 kronor när projektet är klart. 508 000 kronor, med avdrag för ideellt arbete, får föreningen själva bidra med.

Publicerad 13 February 2018 14:44