Tar över Bistro grodlår och timjan

BÅSTAD.

Bordsskivor har slipats och betsats, lokalen har fått en liten uppfräschning. Snart öppnar nya ägarna Henrik Daleskog och Louise Sevedsson Bistro grodlår & timjan.

Av
Ida Asplund Ådahl

De tog över restaurangen på Köpmansgatan den 1 januari. Men en uppfräschning av lokalerna – även om ägarna valt att behålla största delen av inredningen som den är – har låtit det dra ut något på tiden för öppning. Men till helgen är det dags.

– Gästerna kommer att känna igen sig. Vi har behållit känslan i lokalen och vi vill att man ska få en fransk bistrokänsla, säger Henrik Daleskog.

Menyn kommer även att spegla atmosfären. Ägarna menar att det blir rustika rätter typisk för det franska köket, men med inspiration från andra länder och även Skåne.

– Vi befinner ju i delar av landets skafferi. Vi kommer att jobba mycket med närodlat och säsongsbetonat. Maten kommer att bli lagad på bra råvaror utan krusiduller, säger Henrik Daleskog.

Det kan även kommat att landa hemodlat på tallriken.

– Jag har en del odling hemma. Kanske blir det att vi använder oss av det vi odlar där, säger Louise Sevedssson.

De har rötterna i Stockholm och flyttade söderut för tolv år sedan. Sedan dess har Louise Sevedsson bland annat jobbat på Hotell Torekov och Henrik Daleskog på Hotell Skansen, med yrkesvana som sommelier.

– Vi kommer att ha en vinbar här, med fokus på franska viner men med annat med. Man ska kunna få bra och olika viner på glas, säger han.

Och grodlår?

– Vi kommer inte att ha de som standard på menyn, men man kommer att kunna beställa det en dag före eller så, säger Henrik Daleskog.

Nu på fredag har bistron öppet hus, sedan öppnar man på riktigt på lördag.

Publicerad 20 February 2018 16:42

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag