Så kan de nya parkeringsavgifterna komma att se ut

BÅSTAD/TOREKOV.

Kommunstyrelsen har sagt sitt – regler och avgifter för parkering och Båstad och Torekov ska förändras.

Nu har man i kommunstyrelsen fattat beslut om parkeringsregler och parkeringsavgifter i Båstad och Torekov. Vissa förslag går emot det tjänstemännen la fram, men som kommunfullmäktige kommer att få besluta om.

Förslaget är bland annat att hela parkeringsytan vid Båstad torg, nära Mariakyrkan, ska regleras mellan klockan 08 och 20 med en timmes avgiftsfri parkering med p-skiva. Detta ska gälla året runt.

När det kommer till parkeringen vid Badhusparken, som i dag är reglerad 1 juni till 31 augusti med som mest fyra timmars parkering kommer avgiften att ökas. Enligt förslag ska parkeringsavgiften ökas med fem kronor per timme till 20 kronor per timme. Övrig tid ska det vara tillåtet att parkera gratis.

Centrumparkeringen vid biblioteket, Lyckantorget, regleras mellan klockan 08 och 20 med som mest två timmars avgiftsfri parkering med p-skiva. Detta gäller hela parkeringen.

Gällande parkeringsytorna vid Båstads station förblir p-situationen oreglerad.

Parkeringsytorna vid hamnen i Torekov regleras med 24 timmar och avgift 10-06 1 juni-31 augusti med höjd avgift till 20 kronor i timmen, dock max 100 kronor per dygn. Detta gäller både vid hamnen och inre hamnplan.

Vidare får förvaltningen i uppdrag att ta fram förslag på hur parkeringsytan vid Båstads station och Förslövs station kan utvidgas för fler parkeringsplatser för personbilar. Även att ta fram förslag på hur elev- och personalparkering för de verksamma i torganslutande lokaler kan hanteras, samt att ta fram skyltar på engelska och tyska vid parkeringsytorna vid turistområden.

Publicerad 27 February 2018 15:44

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag